Овочеві міні-пироги – простий і надзвичайно смачний рецепт

Ця страва нікого не залишить байдужим. Начинка для міні-пирогів виходить настільки смачною, а готується так просто, що її можна використовувати окремо як доповнення до рису або як гарнір.

Міні-пироги смакують як теплими, так і наступного дня – їх можна не розігрівати.

Інгредієнти (на 6 порцій)

240 г борошна

190 г холодного вершкового масла

60 г сметани

3 ст. л. оливкової олії

1 ч. л. порошку каррі

2 ч. л. зерен кмину

2 ч. л. зерен гірчиці

1 велика цибулина

1 маленький зелений чилі

1 ст. л. листя чебрецю

2 зубчики часнику

1 невелика картоплина

1 невелика морква

1 невеликий корінь пастернаку

250 мл овочевого бульйону

250 г мускатного гарбуза

1/4 ч. л. цукру

120 г сиру Чеддер (дрібно натертого)

1 склянка кінзи

1 яйце (злегка збите)

сіль та перець до смаку

Порізати на дрібні кубики цибулю, чилі, пастернак, картоплю, моркву, гарбуз. Часники пропустити через прес. Чебрець, кінзу дрібно порубати. Сир натерти.

У чаші міксера до однорідності змішати борошно, кубики холодного вершкового масла, сметану та 1/2 ч. л. солі. Перекласти масу на робочий стіл та вимішувати  руками, поки не збереться в кулю. Загорнути в поліетиленову плівку і відправити в холодильник на 30 хвилин.

На середньому вогні у товстостінному сотейнику підігріти 2 ст. л. оливкової олії, додати порошок каррі, зерна кмину та гірчиці. Готувати кілька секунд, помішуючи, щоб спеції не підгоріли.

Додати цибулю, чилі та кмин. Через 5 хвилин додати часник і готувати ще одну хвилину, помішуючи.

Покласти моркву, картоплю, корінь пастернаку, овочевий бульйон та накрити кришкою. Зменшити вогонь до мінімуму і готувати ще 5 хвилин.

Додати гарбуз, цукор, сіль та чорний перець за смаком. Готувати ще 10 хвилин, поки більшість рідини не википить, а овочі не приготуються. Повинно залишитись близько 3 ст. л. рідини.

Відкрити кришку і залишити овочі охолонути. Потім додати сир та кінзу.

Змастити форми для випікання олією.

Розкачати холодне тісто товщиною 0,5 мм. Вирізати з нього дно для форм і довгі смужки для бортиків. Викласти стінки форми тістом, покласти начинку всередину, заповнюючи до 2/3 форми. Зверху накрити вирізаним із тіста верхом для міні-пирогів, з'єднати краї та змастити яйцем. Проколоти верх виделкою кілька разів.

Випікати міні-пироги у розігрітій до 200°С духовці впродовж 30-35 хвилин. Готову страву дістати з духовки та дати охолонути. Тільки потім витягти з форм.

Вас це може зацікавити: Мигдальний кекс з секретом

Бретонський пиріг з чорносливом – неймовірно просто і смачно

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист