Ця страва нікого не залишить байдужим. Начинка для міні-пирогів виходить настільки смачною, а готується так просто, що її можна використовувати окремо як доповнення до рису або як гарнір.
Міні-пироги смакують як теплими, так і наступного дня – їх можна не розігрівати.
Інгредієнти (на 6 порцій)
240 г борошна
190 г холодного вершкового масла
60 г сметани
3 ст. л. оливкової олії
1 ч. л. порошку каррі
2 ч. л. зерен кмину
2 ч. л. зерен гірчиці
1 велика цибулина
1 маленький зелений чилі
1 ст. л. листя чебрецю
2 зубчики часнику
1 невелика картоплина
1 невелика морква
1 невеликий корінь пастернаку
250 мл овочевого бульйону
250 г мускатного гарбуза
1/4 ч. л. цукру
120 г сиру Чеддер (дрібно натертого)
1 склянка кінзи
1 яйце (злегка збите)
сіль та перець до смаку
Порізати на дрібні кубики цибулю, чилі, пастернак, картоплю, моркву, гарбуз. Часники пропустити через прес. Чебрець, кінзу дрібно порубати. Сир натерти.
У чаші міксера до однорідності змішати борошно, кубики холодного вершкового масла, сметану та 1/2 ч. л. солі. Перекласти масу на робочий стіл та вимішувати руками, поки не збереться в кулю. Загорнути в поліетиленову плівку і відправити в холодильник на 30 хвилин.
На середньому вогні у товстостінному сотейнику підігріти 2 ст. л. оливкової олії, додати порошок каррі, зерна кмину та гірчиці. Готувати кілька секунд, помішуючи, щоб спеції не підгоріли.
Додати цибулю, чилі та кмин. Через 5 хвилин додати часник і готувати ще одну хвилину, помішуючи.
Покласти моркву, картоплю, корінь пастернаку, овочевий бульйон та накрити кришкою. Зменшити вогонь до мінімуму і готувати ще 5 хвилин.
Додати гарбуз, цукор, сіль та чорний перець за смаком. Готувати ще 10 хвилин, поки більшість рідини не википить, а овочі не приготуються. Повинно залишитись близько 3 ст. л. рідини.
Відкрити кришку і залишити овочі охолонути. Потім додати сир та кінзу.
Змастити форми для випікання олією.
Розкачати холодне тісто товщиною 0,5 мм. Вирізати з нього дно для форм і довгі смужки для бортиків. Викласти стінки форми тістом, покласти начинку всередину, заповнюючи до 2/3 форми. Зверху накрити вирізаним із тіста верхом для міні-пирогів, з'єднати краї та змастити яйцем. Проколоти верх виделкою кілька разів.
Випікати міні-пироги у розігрітій до 200°С духовці впродовж 30-35 хвилин. Готову страву дістати з духовки та дати охолонути. Тільки потім витягти з форм.
Вас це може зацікавити: Мигдальний кекс з секретом
Бретонський пиріг з чорносливом – неймовірно просто і смачно