Бретонський пиріг з чорносливом – неймовірно просто і смачно

Це найпопулярніший десерт у Бретані (регіон Франції). Бретонський пиріг з насиченим смаком і ароматом стане вашим улюбленим, обіцяємо!

16-20 штук чорносливу (залежно від розміру)

50 мл коньяку

500 мл молока

100 г цукру

3 яйця

60 г вершкового масла

1 г ваніліну

90 г борошна

дрібка солі

Чорнослив заздалегідь замочити у  коньяці.

У блендері змішати молоко, цукор, яйця, розтоплене вершкове масло, ванілін, борошно та дрібку солі до однорідного стану. Прибрати в холодильник (ці два кроки краще зробити з вечора і приступити до приготування вранці).

Змастити форму для випічки вершковим маслом і присипати борошном. Викласти на дно на однаковій відстані один від одного чорнослив. Акуратно залити тістом.

Випікати протягом 45-50 хвилин при температурі 200°С до золотистого кольору.

Перед подачею дати повністю охолонути, після чого нарізати порційно.

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист