Це найпопулярніший десерт у Бретані (регіон Франції). Бретонський пиріг з насиченим смаком і ароматом стане вашим улюбленим, обіцяємо!
16-20 штук чорносливу (залежно від розміру)
50 мл коньяку
500 мл молока
100 г цукру
3 яйця
60 г вершкового масла
1 г ваніліну
90 г борошна
дрібка солі
Чорнослив заздалегідь замочити у коньяці.
У блендері змішати молоко, цукор, яйця, розтоплене вершкове масло, ванілін, борошно та дрібку солі до однорідного стану. Прибрати в холодильник (ці два кроки краще зробити з вечора і приступити до приготування вранці).
Змастити форму для випічки вершковим маслом і присипати борошном. Викласти на дно на однаковій відстані один від одного чорнослив. Акуратно залити тістом.
Випікати протягом 45-50 хвилин при температурі 200°С до золотистого кольору.
Перед подачею дати повністю охолонути, після чого нарізати порційно.