Прихід осені – у жодному разі не привід забути про смузі. Осінні фрукти та овочі підходять для поживних та вітамінізуючих коктейлів та напоїв анітрохи не гірше, ніж літні. Взяти, наприклад, гарбуз – хороша альтернатива банану, який часто використовується як основа для смузі.
Такий кремовий гарбузовий десерт у поєднанні зі спеціями, що зігрівають, і рослинним молоком може подружитися з вашим блендером на кілька місяців!
Для приготування рекомендуємо використовувати довгасті різновиди гарбузів (сорт батернат або мускатний).
Інгредієнти для пюре з гарбуза:
1 маленький мускатний гарбуз (близько 400 г)
Для смузі:
4 ст. л. гарбузового пюре
1 свіжий інжир або 2 фініки
1/4 ч. л. меленої кориці
1/4 ч. л. сухого меленого імбиру
щіпка меленого мускатного горіха
щіпка меленої гвоздики
250 мл мигдального молока або молока з волоських горіхів
дрібка солі
Розрізати гарбуз вздовж на дві половини. Вийняти насіння і покласти у форму для запікання шкіркою вгору. Запікати при температурі 200°С близько 25-45 хвилин – поки гарбуз не стане м'яким, а шкірка – золотистою.
Дати випеченому гарбузу охолонути і, відокремивши від шкірки, перекласти у чашу блендера. Збити до однорідної консистенції. Таке гарбузове пюре можна зберігати в холодильнику в щільно закритому контейнері до 5 діб.
Для приготування смузі у чашу блендера додати 4 ст. л. готового гарбузового пюре, спеції, рослинне молоко та фініки або інжир. Збити на високій швидкості до м'якої однорідної консистенції.
Для подачі покласти на дно склянки 2 ст. л. гарбузового пюре, а зверху влити смузі. Подавати холодним або кімнатної температури.
Вас це може зацікавити: Рецепт німецького гарбузового супу