Як приготувати вітамінний смузі з гарбуза

Прихід осені – у жодному разі не привід забути про смузі. Осінні фрукти та овочі підходять для поживних та вітамінізуючих коктейлів та напоїв анітрохи не гірше, ніж літні. Взяти, наприклад, гарбуз – хороша альтернатива банану, який часто використовується як основа для смузі.

Такий кремовий гарбузовий десерт у поєднанні зі спеціями, що зігрівають, і рослинним молоком може подружитися з вашим блендером на кілька місяців!

Для приготування рекомендуємо використовувати довгасті різновиди гарбузів (сорт батернат або мускатний).

Інгредієнти для пюре з гарбуза:

1 маленький мускатний гарбуз (близько 400 г)

Для смузі:

4 ст. л. гарбузового пюре

1 свіжий інжир або 2 фініки

1/4 ч. л. меленої кориці

1/4 ч. л. сухого меленого імбиру

щіпка меленого мускатного горіха

щіпка меленої гвоздики

250 мл мигдального молока або молока з волоських горіхів

дрібка солі

Розрізати гарбуз вздовж на дві половини. Вийняти насіння і покласти у форму для запікання шкіркою вгору. Запікати при температурі 200°С близько 25-45 хвилин – поки гарбуз не стане м'яким, а шкірка – золотистою.

Дати випеченому гарбузу охолонути і, відокремивши від шкірки, перекласти у чашу блендера. Збити до однорідної консистенції. Таке гарбузове пюре можна зберігати в холодильнику в щільно закритому контейнері до 5 діб.

Для приготування смузі у  чашу блендера додати 4 ст. л. готового гарбузового пюре, спеції, рослинне молоко та фініки або інжир. Збити на високій швидкості до м'якої однорідної консистенції.

Для подачі покласти на дно склянки 2 ст. л. гарбузового пюре, а зверху влити смузі. Подавати холодним або кімнатної температури.

Вас це може зацікавити: Рецепт німецького гарбузового супу

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист