П’ять помилок під час обіду, які безнадійно псують фігуру

Прихильники правильного харчування особливу увагу приділяють вечері, трохи менше – сніданку. А от обід нікого не цікавить. І це велика помилка. Вірніше, цілих пять помилок, які неабияк шкодять фігурі.

Обід – така сама важлива трапеза, як сніданок і вечеря. Від того, яким він буде, залежить настрій, фігура і рівень працездатності. Давайте розглянемо найчастіші помилки під час обіду, яких слід уникати.

Відсутність обіду

Так ми іноді намагаємось обдурити свій організм: пропускаємо обід, щоб не отримати додаткових калорій. Але такі трюки призводять не до схуднення, а до того, що за вечерею з’їдаємо вдвічі більше. Організму не вистачає енергії, щоб дотягти до кінця дня, і він не може себе контролювати.

Перекус з бутербродів

На перший погляд вони здаються безневинними – трохи сиру чи соусу, шматочок риби, м’яса або ковбаси і овочі. Якщо ж підрахувати калорійність кожного інгредієнта окремо, разом вийде цифра, яка неприємно здивує. Але головний недолік бутерброду – хліб із  пшеничного борошна. У ньому дуже мало клітковини, він не дає ситості, зате щедро «насипає» калорій. Принаймні обирайте цільнозернові булочки.

Обід похапцем

Інколи навіть стоячи, щоб зекономити час. Однак швидко ковтати – погана ідея. Дієтологи разом з психологами закликають нас до усвідомленого харчування, коли кожен шматочок їжі смакується і повільно пережовується. У такому разі людина швидше насичується і не переїдає.

Мало овочів

Вони повинні бути основним компонентом у збалансованому харчуванні. Але по факту найбільше ми вживаємо простих вуглеводів, які насичують нас не надовго і майже не містять життєво необхідних речовин.

Шкідливі інгредієнти в салаті

Салат – це чудово! Тільки не тоді, коли ви до нього додали копчену ковбасу, бекон і сухарики. Не варто недооцінювати горіхи й авокадо. Так, вони дуже корисні, містять здорові жири. Але якщо не знати міри, стають калорійною бомбою. Орієнтовною мірою може бути жменя: у салаті повинно бути не більше половини жмені цих двох інгредієнтів. І зверніть увагу на заправку! Оптимальний варіант – олія з оцтом.

Вас це може зацікавити: Чотири корисні продукти, які натще завдадуть вам шкоди

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист