Ніколи не додавайте цей інгредієнт у вівсянку – він нейтралізує її корисні властивості

Вівсяна каша вже давно стала одним з найпопулярніших сніданків – вона смачна, поживна, надовго вгамовує апетит і дуже корисна. Але є один інгредієнт, який її користь може звести нанівець.

Вівсянку багато хто вважає своїм порятунком. Вона швидко готується (особливо коли йдеться про пластівці). Не набридає, бо можна щоразу додавати інші інгредієнти. А про її корисні властивості знають навіть діти: у 100 г міститься близько 60 г вуглеводів, 17 г білків, 10 г клітковини, ненасичені жирні кислотами, вітаміни B1, B9 і K, магній, залізо, цинк. Також у пластівцях  є бета-глюкан, який сприяє зниженню рівня  холестерину.

Присмачити вівсянку можна різним способами:

● свіжими фруктами. Варіанти залежать від ваших уподобань: яблуко, груша, персик, ківі, банан, полуниця, чорниця, малина;

● сухофруктами;

● медом;

● шоколадними дропсами;

● горіхами та/чи насінням.

Якщо кожна хвилина на рахунку або лінь чистити фрукти, зазвичай у хід ідуть сухофрукти – місцеві чи екзотичні (наприклад, ананас, ківі, манго, інжир). Виходить дуже смачно. Але чи корисно? Дієтологи в один голос стверджують: ні!   

Справа в тому, що сухофрукти містять набагато більше калорій і цукру, якщо порівнювати зі свіжими ягодами. Це пов’язано з тим, що з них виділили всю рідину під час обробки.

Наприклад, калорійність абрикос – 45 ккал/100 г, кураги – 241 ккал/100 г; винограду – 67 ккал/100 г, родзинок – 300 ккал/100 г. Сухофрукти калорійніші у 5 разів!

Якщо йдеться про зацукровані фрукти, там калорій і цукру ще більше. Тож якщо їсти багато сухофруктів з вівсянкою, рівень цукру в крові різко підвищиться. Потім він там само різко впаде, і ви відчуєте голод.

Так не вдасться схуднути (тим, хто в цьому плані покладає великі надії на вівсянку). А от набрати зайвої ваги – легко.

Не лінуйтеся, знайдіть пару хвилин, щоб почистити й подрібнити грушу чи яблуко – від цього залежить ваше здоров’я і самопочуття.

А якщо хочеться чогось незвичного, посипте вівсяні пластівці корицею чи какао-порошком. Вони гарантують оригінальний смак страві і не додають  калорій.

Раніше ми писали: Користь і шкода низькокалорійних дієт: що буде, якщо щодня вживати 500 ккал

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист