Кумпір і 4 начинки

Кумпір – один із найпопулярніших фаст-фудів, адже мало хто відмовиться від ніжної картоплі із запеченою скоринкою та смачною начинкою.

Цю турецьку страву дуже просто приготувати, а начинку можна вибрати на свій смак та перевагу. Головне, звичайно ж, картопля. Потрібно обирати найсмачнішу і найбільшу, розсипчастих сортів. В ідеалі вага кожної має бути 350-400 грам, але нічого страшного, якщо менше.

Картоплю можна запікати в духовці або на вугіллі, причому на вугіллі запікати краще у фользі, щоб не згоріла шкірка, а ось у духовці можна запекти і без фольги, щоб була хрумка скоринка. До речі, картопля можна використовуватися навіть молодою, без товстої шкірки.

Рекомендуємо, перед тим як запікати картоплю на вугіллі попередньо її відварити, тоді вам знадобиться набагато менше часу на приготування, та й сама картопля буде набагато ніжнішою.

Підготовка картоплі

Пропонуємо вам базовий рецепт запікання та підготовки картоплі, після чого перейдемо до різних начинок та соусів, з якими його подаватимемо.

Інгредієнти:

по 15 гр вершкового масла та 15 гр сиру на 1 картопля

сіль за смаком

Картоплю добре промити щіткою, обсушити, запікати в духовці без фольги при.  Готовність перевірити зубочисткою.

Викласти у глибоку тарілку, надрізати посередині, злегка розкрити, додати вершкове масло, сир, за смаком сіль і розім'яти картоплю всередині виделкою.

Начинка у стилі "олів'є"Одна з улюблених начинок – салат у стилі "олів'є". Відмінність цієї начинки від традиційного олів'є в тому, що в неї не кладуть картоплю, а ковбаски смажать окремо. І ще обов'язково додають маслини.

Інгредієнти:

130 г консервованого горошку

100 г вареної моркви

50 г маринованих корнішонів

5-6 маслин без кісточки

1 ст. л. майонезу (можна замінити на грецький йогурт)

по 15 гр сервелату на 1 картоплю (за бажанням)

петрушка, сіль, томатний соус, мелений перець за смаком

Нарізати кубиками варену моркву та мариновані корнішони, змішати з консервованим горошком, приправити майонезом та меленим перцем. Сервелат дуже тонко нарізати і підсмажити до золотистого кольору на сковороді з антипригарним покриттям без використання олії, щоб вийшли чіпси. Викласти в картоплю начинку, прикрасити чіпсами із сервелату, маслинами та зеленню, за бажанням додати томатний соус.

Начинка в стилі «салат коул слоу»

Це може бути салат із моркви, капусти, буряків, помідорів, огірків або будь-які інші свіжі сезонні салати.

Інгредієнти:

100 г молодої капусти

100 г свіжого огірка

50 г моркви

1 ст. л. зернистої гірчиці

1 ст. л. майонезу (можна замінити на сметану)

дрібка цукру

петрушка, сіль, перець за смаком

Тонко нашаткувати капусту, моркву, свіжий огірок і петрушку, з'єднати всі інгредієнти. Змішати гірчицю, майонез і дрібку цукру, заправити овочі та додати до смаку мелений перець та сіль.

Начинка з копченої сьомги з перепелиними яйцями та спаржею

Витончений варіант кумпіра в середземноморському стилі – сьомга, спаржа та легкий ніжний соус із йогурту з кислинкою лимона. І це вже не фаст-фуд, а справжнісінька ресторанна страва.

Інгредієнти:

4 варені перепелині яйця

50 г замороженого горошку

50 г копченої сьомги

100 г консервованої кукурудзи

1 паросток  спаржі на 1 картоплю

50 г маринованої цибулі

150 г грецького йогурту

сік 1/2 лимона

сіль за смаком

Заморожений горошок залити окропом, злити воду через 2-3 хвилини. Яйця нарізати на половинки, мариновану цибулю на кубики. Спаржу відварити у підсоленій воді до готовності протягом 5-7 хвилин залежно від її товщини. Вичавити сік з лимона і змішати з грецьким йогуртом, за смаком посолити. Змішати яйця, горошок та кукурудзу, викласти в картоплю та рясно полити соусом з йогурту та лимона. Викласти зверху сьомгу та спаржу, прикрасити маринованою цибулею.

Начинка із кукурудзи з яйцями

Бюджетний і дуже швидкий варіант приготування кумпіра, але смак при цьому залишається чудовим. Ідеально для великої компанії та для тих, кому потрібно заощадити час.

Інгредієнти:

1 банка консервованої кукрурзи

2 зварених  яйця

50 г маринованого огірка

20 г майонезу

петрушка та ковбаски за смаком

Нарізати кубиками маринований огірок та яйця, змішати з кукурудзою та приправити майонезом. Викласти начинку в картоплю, рясно приправити петрушкою, окремо подати томатний соус і за бажанням –  ковбаски.

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист