Кулінарний експерт розповів, як вичавити з лимона та апельсина вдвічі більше соку

Мало соку – багато відходів. Саме так завжди виходить, коли ми намагаємося вичавлювати з цитрусових сік. Однак є трюк, завдяки якому можна зробити  навпаки.

Для фрешу, коктейлів, лимонаду, випічки, соусів – сік із цитрусових у різних кількостях господиням потрібен постійно. Але не завжди він легко «піддається» вичавлюванню навіть якщо користуєтеся соковижималкою, не кажучи вже про ручні способи.

Кулінарний експерт EmpireIQ (@zoyawrite804) в TikTok ділиться лайфхаком, як цей процес прискорити й зробити ефективнішим. 

«Покладіть лимон у мікрохвильовку всього на 20 секунд, перш ніж вичавити сік. І отримаєте його вдвічі більше», – радить він.

Цьому феномену є наукове пояснення.

«Тепло руйнує стінки клітинні, роблячи лимон м’якшим. Відповідно, сік виходить набагато легше», – пояснює експерт.

Завдяки такому методу вичавлювання можна зекономити час, зусилля і гроші. Тому господині його точно оцінять.

Вас це може зацікавити: Запах якого фрукту може зменшити нудоту

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист