Художній фільм «Буча» виходить у прокат 7 листопада!

7 листопада у широкий прокат виходить український художній фільм «Буча», щоб розповісти світу про героїзм і трагедії, які випали на долю звичайних людей під час російського вторгнення в Україну. Стрічка зосереджується на реальних подіях, які відбувались у місті Буча та інших населених пунктах Київщини, і розповідає історію громадянина Казахстану, що отримав притулок в Україні в 2019 році та зумів врятувати понад 200 українців з окупованих територій. 

У фільмі знялись відомі українські актори, такі як В’ячеслав Довженко, Артемій Єгоров, Сергій Стрельніков, Катерина Олос, Анастасія Нестеренко, Даніель Салема та багато інших, головну роль зіграв відомий польський актор Цезарій Лукашевич. Фільм ще не вийшов, але вже викликав нечуваний інтерес серед критиків, які задавали питання – чи він на часі, чи вийде він правдивим і чи не ретравматизуються українці, які його подивляться. Режисером фільму став Станіслав Тіунов, а сценаристом та продюсером Олександр Щур.

«На етапі створення експлікації майбутньої картини я відчув, що боротьба героїв фільму перейшла в боротьбу з усіма учасниками знімального процесу, а наприкінці - в боротьбу із самими з собою. По завершенні першого драфту, за два роки роботи, мій внутрішній світ на якийсь час спорожнів, бо повністю залишився в цій картині. 

Саме тому «Буча» сповнює глядача емоціями і відчуттями, які дарують віру та сили на боротьбу», — Станіслав Тіунов, режисер картини.

«Під час роботи над фільмом нам дуже допомагали представники Головного управління розвідки МОУ. Вони консультували нас, надавали фото та відеоматеріали, ознайомили з текстами перехоплень розмов російських військових, агентурними даними. Все це ми використовували у фільмі», — розповідає Олександр Щур, продюсер і сценарист стрічки.

Особливу увагу автори приділяли психологічному аспекту, щоб зміст не ретравматизував глядачів. Команда намагалася не акцентувати увагу на насильстві, зберігаючи при цьому повну картину подій. Це зробило «Бучу» не просто кінопроектом, а монументом мужності, боротьби та надії.

Олексій Кругляченко, психіатр із 20-річним досвідом, який консультував команду фільму «Буча», підкреслює важливість розуміння посттравматичного стресового розладу (ПТСР), який охоплює цілі громади у воєнний час. ПТСР не обмежується індивідуальними випадками; він може стосуватися всієї країни, що відчуває постійний тиск і тривогу від військових дій.

Художнє кіно, таке як «Буча», відіграє важливу роль у психотерапевтичній підтримці. Воно дозволяє м'яко зближувати глядачів із джерелом їхньої травми, забезпечуючи можливість обробки і переосмислення власних переживань. Фільм надає глядачам відчуття надії та єдності, демонструючи, що, незважаючи на важкі випробування, зцілення можливе.

На фоні широкомасштабної пропаганди та спотворення фактів з боку російської сторони, «Буча» стає ключовим елементом культурного спротиву, який використовує силу мистецтва для боротьби за істину. Фільм уже показав свою ефективність у зміні наративів та формуванні громадської думки за межами України, ставши важливим інструментом у боротьбі за правду. 

Фільм створено завдяки інвестиціям приватних осіб з України, Польщі, Канади та США.

Посилання на соцмережі:
Instagram: https://www.instagram.com/bucha.film/

Facebook: https://www.facebook.com/bucha.film/

 

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист