Що випити, якщо переїли: 7 напоїв для покращення травлення

Усі ми любимо смачно поїсти. Втриматися, щоб не зїсти зайвого, інколи буває важко. Але розплата за гастрономічний кайф неминуча – у вигляді тяжкості у шлунку та дискомфорту. На щастя, можна покращити своє самопочуття, якщо запити зїдене правильним напоєм.

Дехто має звичку перед застіллям випивати таблетку засобу для покращення травлення (наприклад, мезим, креон). Ідея непогана. Головне, не забути зробити це до того, як гарно наїстися. Якщо ж схаменулися вже після того, коли стало важно вставати з-за столу, дієтологи радять випити щось із напоїв, про які йдеться далі.

Вода. Вона відіграє основну роль у підтримці травних процесів. Стимулювати їх можна, додавши до простої води соку лимона чи лайма, гілочку м'яти або розмарину. Не обмежуйтеся однією склянкою! Пийте якомога більше.

Комбуча. Чайний гриб, який раніше «вирощували» вдома, тепер можна купити в магазині. Щоправда, експерти кажуть, що він програє домашньому і не має таких цілющих властивостей. Але у ньому однак є пробіотики, які сприяють нормальній роботі кишечника. Напій покращує травлення та регулює дефекацію.

Імбирний чай. Імбир давно відомий здатністю зміцнювати травну систему та запобігати проблемам із травленням (печія, підвищена кислотність тощо). Чай з цим коренем стимулює виділення слини, жовчі та шлункового соку, полегшуючи розщеплення їжі.

Ромашковий чай. Він не тільки має протизапальні властивості, а й може знімати спазми стравоходу. Якщо ви переїли, допоможе заспокоїти подразнення у шлунково-кишковому тракті та зняти відчуття дискомфорту.

Лимонад з перцем. Напевно, такого напою ви ще не пробували, але варто мати його на увазі. Вичавіть у воду лимонний сік (концентрація залежить від ваших смаків) і додайте дрібку кайєнского перцю. Він стимулюватиме роботу печінки і допомагатиме  організму позбутися токсинів. А лимонний сік покращить травлення і знизить кислотність.

Напій з куркумою. Куркумін – основна речовина куркуми, має протизапальні та антиоксидантні властивості. Якщо в склянку гарячої води додати 1 чайну ложку куркуми та ½ чайної ложки лимонного соку, цей напій допоможе швидко позбутися відчуття дискомфорту.

Томатний сік. Він – джерело клітковини, яка сприяє травленню та знижує ризик виникнення закрепів. Відповідно, сік нормалізує роботу кишечника. А заодно й печінки, яка також відіграє важливу роль у травленні.

Вас це може зацікавити: Чи можна насправді лопнути від їжі: відповідь лікаря вас здивує

Таблетка з моторчиком: диво-засіб допоможе схуднути без фізичних навантажень і обмежень у їжі

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист