Таблетка з моторчиком: диво-засіб допоможе схуднути без фізичних навантажень і обмежень у їжі

Вчені створили новий вид таблеток для схуднення – вони вібрують і створюють ілюзію ситості.

Насправді назвати це таблеткою навряд чи можна. Йдеться про невеликий вібромоторчик, вкритий шаром желатину. Коли він потрапляє до шлунку, під дією шлункового соку желатин розчиняється, і моторчик запускається. Його вібрація створює ілюзію розтягування м'язових волокон, тому «носій» таблетки відчуває  насичення і не їсть понад міру. А після завершення роботи таблетка виходить із організму так, як і все інше – природним шляхом.

Поки що винахід протестували тільки на свинях. Результат дослідникам сподобався: тварини, які отримали таблетку, їли на 40% менше за інших.

Щоправда, вчені були стурбовані тим, що цей засіб (чи пристрій?) може спричинити подразнення слизової оболонки шлунку. Однак ні подряпин, ні запалення у шлунку  свиней після закінчення експерименту не виявили. Тому науковці вважають цей метод схуднення безпечний. І переконані, що він може стати прекрасною альтернативою дієтам. Зокрема для людей, які страждають від ожиріння.

Вживати вібро-таблетку потрібно за 20-30 хвилин до прийому їжі. Обмежувати себе ні в чому не варто – таблетка зробить це за вас.

Коштувати вона повинна, за прогнозами вчених, не більше $1.

Однак очікувати на швидку появу цього препарату не слід. Вчені планують розробити ще меншу модель таблетки, аби провести випробування на собаках – геометрія їхнього шлунку більше схожа на людську.

Якщо експеримент матиме позитивні результати і не буде протипоказань, після цього таблетка пройде клінічні випробування на людях.

Раніше ми писали про те, що вчені проводять випробування негормональних протизаплідних препаратів для чоловіків.

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист