7 правил ідеального хрусткого кляру, який не відшаровується і не стікає

Кляр може додати страві неповторного смаку або зіпсувати її.  Якщо під час приготування врахувати деякі нюанси, результат вас не розчарує.

Ідеально підсмажена хрустка скоринка на рибі, шматочках курки чи на цвітній капусті – це привабливо і дуже смачно. Однак іноді смаження продуктів у клярі перетворюється на повне фіаско: він стікає або починає  відшаровуватися. Це означає, що в процесі приготування ви припустилися помилки. Або відразу кількох.

Щоб це більше не повторювалося, слід враховувати наступні моменти.

Змішуйте борошно з крохмалем. Пшеничне борошно – основний продукт для кляру. Але для кращої хрусткості краще брати рисове. У будь-якому випадку до борошна слід додати трохи кукурудзяного крохмалю (співвідношення – 3:1). Завдяки цьому кляр краще триматиметься на продуктах і не стікатиме.

Прибирайте вологу з продуктів. Волога – ворог хрускоту. Перш, ніж занурювати шматочок риби і кляр, переконайтеся, що він сухий. Злегка припорощивши його борошном, ви покращите зчеплення з кляром.

Додавайте газировку й алкоголь. Вони змінять на краще текстуру кляру. Газировка зробить скоринку більш повітряною та хрусткою, а міцні алкогольні напої сприятимуть гарному обсмажуванню.

Не забудьте про  розпушувач. Його рідко хто додає. Насправді ж пекарський порошок або харчова сода критично важливі для тіста, яке розпускається в гарячій олії. Вони  виділяють вуглекислий газ під час нагрівання, розширюючи тісто та створюючи повітряні «кишені». Завдяки цьому тісто стає легшим і збільшує площу поверхні, забезпечуючи більшу хрусткість.

Дотримуйтеся правильної консистенції. Найкраща – як густа сметана. Так точно гарно триматиметься.

Не перемішуйте кляр надто довго. Щойно всі інгредієнти об’єднаються в однорідну масу – досить! Тривале перемішування може призвести до утворення великої кількості  глютену в борошні, через що кляр не буде повітряним. А щоб все легше змішувалося й не було грудочок, всі інгредієнти мають бути кімнатної температури.

Слідкуйте за температурою олії, в якій смажите продукти. Якщо вона надто висока, кляр дуже швидко підрум’яниться, а сам продукт залишиться сируватим. Якщо ж низька, є ризик, що кляр відшарується.

Вас це може зацікавити: Чотири секрети ідеальних соковитих котлет

Що додати до дерунів, щоб не темніли і вийшли ще смачнішими

 

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист