Від одного вигляду золотистих дерунів з хрусткою скоринкою тече слина. Але такою привабливою зазвичай виходить тільки перша партія. Поки вона посмажиться, решта картопляної маси темніє, і деруни набувають сірого кольору. Втім, досвідчені господині знають, як вирішити цю проблему.
Деруни – простий спосіб отримати гастрономічну насолоду, смачний і ситний результат з мінімального набору продуктів. Але до нього слід додати ще дещо, щоб під час приготування картопляні млинці не темніли.
Експерти радять влити в деруни трохи соку лимона. Якщо немає, можна розвести лимонну кислоту у воді. Вона не дасть картоплі змінити колір.
Також можна покласти в страву сметану, густі вершки, грецький йогурт чи кефір – що є під рукою. Багато не потрібно – досить столової ложки. Молочна продукція потурбується не тільки про зовнішній вигляд страви, а й зробить її ніжнішою, насиченішою і ще смачнішою.
На думку господинь, має значення і те, коли ви трете цибулю в суміш – до картоплі чи після. Радять робити «до». Цибуля містить сірку, яка сповільнить процес окислення картоплі – у такому разі бульба темнітиме не настільки швидко і не так інтенсивно. Терти її слід невеликими порціями і кожну гарно перемішувати з цибулевою масою.
Є ще кілька секретів, які зроблять деруни смачнішими:
● брати жовті сорти картоплі. Як правило, вони більш крохмальні, тому готовий продукт вийде смачнішим;
● борошно змішувати пополам з крохмалем – такі деруни виходять хрусткішими;
● не варто додавати багато борошна до дерунів, інакше вийдуть не млинці з картоплі, а млинці з картоплею. Чим його менше, тим смачніший готовий продукт;
● щоб картопляна маса трималася купи з мінімальною порцією борошна і мала апетитну золотисту скоринку, в ній має бути мало вологи. Злийте рідину – стільки, скільки зможете. Для цього не потрібно використовувати сито. Просто виберіть зайве ложкою.
Вас це може зацікавити: Чим замінити молоко в картопляному пюре, щоб вийшло ще смачніше
Картопляна запіканка з сиром, яйцями і беконом – неймовірно смачна, поживна і ситна страва