Які страви асоціюються у вас з авокадо? Авокадо-тост? Гуакамоле? Смузі? Сьогодні ми поповнимо цей список! Авокадо може стати чудовою основою ситного сніданку, для приготування якого знадобиться мінімум інгредієнтів, кулінарних навичок та часу.
2 авокадо
4 яйця
2 скибочки бекону
1 стебло зеленої цибулі
1 ст. л. оливкової олії
3 помідори чері
30 г сиру фета
сіль та перець за смаком
Розрізати авокадо навпіл, видалити кісточки. Лунки, що утворилися, акуратно збільшити за допомогою ложки. У кожну лунку розбити по яйцю. Якщо сам авокадо та його лунки невеликі, можна додати лише жовток.
Посолити яйце за смаком і перемістити кожну половину авокадо в форму для запікання. Відправити на 15 хвилин у духовку, розігріту до 220°C.
Поки яйця запікаються, займіться начинкою. Для першого варіанту – підсмажити на оливковій олії бекон і цибулю до золотистої скоринки бекону. А для другого – покришити трохи сиру фета і нарізати дрібно томати (попередньо обдати їх окропом і очистити від шкірки).
Дістати авокадо з духовки, перекласти на гарний посуд, прикрасити начинкою і поперчити. Смачного сніданку!
Вас це може зацікавити: Рецепт запеченого гарбуза з родзинками та арахісом