Запечені яйця в авокадо: рецепт оригінального й поживного сніданку

Які страви асоціюються у вас з авокадо? Авокадо-тост? Гуакамоле? Смузі? Сьогодні ми поповнимо цей список! Авокадо може стати чудовою основою ситного сніданку, для приготування якого знадобиться мінімум інгредієнтів, кулінарних навичок та часу.

2 авокадо

4 яйця

2 скибочки бекону

1 стебло зеленої цибулі

1 ст. л. оливкової олії

3 помідори чері

30 г сиру фета

сіль та перець за смаком

Розрізати авокадо навпіл, видалити кісточки. Лунки, що утворилися, акуратно збільшити за допомогою ложки. У кожну лунку розбити по яйцю. Якщо сам авокадо та його лунки невеликі, можна додати лише жовток.

Посолити яйце за смаком і перемістити кожну половину авокадо в форму для запікання. Відправити на 15 хвилин у духовку, розігріту до 220°C.

Поки яйця запікаються, займіться начинкою. Для першого варіанту – підсмажити на оливковій олії бекон і цибулю до золотистої скоринки бекону. А для другого – покришити трохи сиру фета і нарізати дрібно томати (попередньо обдати їх окропом і очистити від шкірки).

Дістати авокадо з духовки, перекласти на гарний посуд, прикрасити начинкою і поперчити. Смачного сніданку!

Вас це може зацікавити: Рецепт запеченого гарбуза з родзинками та арахісом

Як приготувати фаршировані помідори з кус-кусом і скумбрією

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист