Рецепт запеченого гарбуза з родзинками та арахісом

Ця страва не тільки смачна, але й корисна, оскільки гарбуз багатий на вітаміни і мінерали. Його можна подати як на сніданок, так і в якості десерту. Він добре виглядатиме на святковому столі або стане приємним завершенням традиційної сімейної вечері.

1 невеликий гарбуз витягнутої форми

40 г зернистої гірчиці

1/2 апельсина

40 г меду

20 мл оливкової олії + окремо для змащування гарбуза

30 г солоного арахісу

30 г родзинок

рожевий перець, чебрець до смаку

Родзинки замочити у воді на 5 хвилин, добре промити і обсушити. Арахіс злегка обсмажити на сухій сковороді.

З'єднати гірчицю, сік половини апельсина, мед та оливкову олію, добре перемішати до стану емульсії. 

Гарбуз розрізати вздовж навпіл, вичистити насіння і шкірку, перевернути зрізом донизу і акуратно зробити зверху неглибокі часті надрізи.

Викласти половинки на деко з папером для випічки, змастити оливковою олією і запікати 30 хвилин при температурі 200°С.

Після цього змастити гарбуз половиною соусу, що вийшов, і поставити в духовку ще на 35-40 хвилин.

Акуратно перекласти гарбуз на тарілку, полити зверху соусом, що залишився, посипати родзинками і арахісом, за смаком додати мелений рожевий перець і чебрець.

Вас це може зацікавити: Безглютеновий гарбузовий кекс із розмарином – десерт для тих, хто піклується про своє здоров’я

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист