Ця страва не тільки смачна, але й корисна, оскільки гарбуз багатий на вітаміни і мінерали. Його можна подати як на сніданок, так і в якості десерту. Він добре виглядатиме на святковому столі або стане приємним завершенням традиційної сімейної вечері.
1 невеликий гарбуз витягнутої форми
40 г зернистої гірчиці
1/2 апельсина
40 г меду
20 мл оливкової олії + окремо для змащування гарбуза
30 г солоного арахісу
30 г родзинок
рожевий перець, чебрець до смаку
Родзинки замочити у воді на 5 хвилин, добре промити і обсушити. Арахіс злегка обсмажити на сухій сковороді.
З'єднати гірчицю, сік половини апельсина, мед та оливкову олію, добре перемішати до стану емульсії.
Гарбуз розрізати вздовж навпіл, вичистити насіння і шкірку, перевернути зрізом донизу і акуратно зробити зверху неглибокі часті надрізи.
Викласти половинки на деко з папером для випічки, змастити оливковою олією і запікати 30 хвилин при температурі 200°С.
Після цього змастити гарбуз половиною соусу, що вийшов, і поставити в духовку ще на 35-40 хвилин.
Акуратно перекласти гарбуз на тарілку, полити зверху соусом, що залишився, посипати родзинками і арахісом, за смаком додати мелений рожевий перець і чебрець.
Вас це може зацікавити: Безглютеновий гарбузовий кекс із розмарином – десерт для тих, хто піклується про своє здоров’я