Цей рецепт для тих, хто хоче по-новому поглянути на прості продукти. Пропонуємо приготувати солодкуватий кекс із гарбуза з м'якою, злегка вологою текстурою та ароматною скоринкою.
450 г гарбузового пюре
4 яйця
1/3 склянки оливкової олії
1-2 ст. л. сиропу топінамбуру
2 склянки кокосового борошна
1 склянка рисового борошна
1 ч. л. лимонного соку
1 ч. л. соди
1 ч. л. морської солі
1/2 ч. л. кориці
2 гілочки розмарину
дрібка чорного перцю
Збийте яйця, додайте пюре із запеченого гарбуза, оливкову олію та трохи сиропу топінамбуру – натурального підсолоджувача (його можна замінити будь-яким іншим).
Окремо змішайте обидва види борошна, спеції та сіль. З'єднайте вміст обох ємностей і добре перемішайте. Додайте соду гашену лимонним соком.
Розмарин дрібно наріжте і додайте в тісто. Акуратно перемішайте.
Перемістіть тісто у форму для запікання та поставте у нагріту до 160°С духовку приблизно на 1 годину. Готовність кексу перевірте за допомогою зубочистки. При проколюванні кексу вона повинна виходити сухою і без вологих грудочок.
Готовий кекс залиште до повного остигання.
До речі про насіння: якщо ви хочете отримати з них максимум користі, не забувайте про замочування. Залийте насіння водою хоча б на 8 годин, додавши 1 ч. л. лимонного соку чи натурального яблучного оцту. Через вказаний час злийте воду, промийте насіння і висушіть у духовці за температури 50°C. Замочування допомагає прибрати значну частину фетинової кислоти із зерен, насіння та бобових.
Вас це може зацікавити: Як приготувати вітамінний смузі з гарбуза