Безглютеновий гарбузовий кекс із розмарином – десерт для тих, хто піклується про своє здоров’я

Цей рецепт для тих, хто хоче по-новому поглянути на прості продукти. Пропонуємо приготувати солодкуватий кекс із гарбуза з м'якою, злегка вологою текстурою та ароматною скоринкою.

450 г гарбузового пюре

4 яйця

1/3 склянки оливкової олії

1-2 ст. л. сиропу топінамбуру

2 склянки кокосового борошна

1 склянка рисового борошна

1 ч. л. лимонного соку

1 ч. л. соди

1 ч. л. морської солі

1/2 ч. л. кориці

2 гілочки розмарину

дрібка чорного перцю

Збийте яйця, додайте пюре із запеченого гарбуза, оливкову олію та трохи сиропу топінамбуру – натурального підсолоджувача (його можна замінити будь-яким іншим).

Окремо змішайте обидва види борошна, спеції та сіль. З'єднайте вміст обох ємностей і добре перемішайте. Додайте соду гашену лимонним соком.

Розмарин дрібно наріжте і додайте в тісто. Акуратно перемішайте.

Перемістіть тісто у форму для запікання та поставте у нагріту до 160°С духовку приблизно на 1 годину. Готовність кексу перевірте за допомогою зубочистки. При проколюванні кексу вона повинна виходити сухою і без вологих грудочок.

Готовий кекс залиште до повного остигання.

До речі про насіння: якщо ви хочете отримати з них максимум користі, не забувайте про замочування. Залийте насіння водою хоча б на 8 годин, додавши 1 ч. л. лимонного соку чи натурального яблучного оцту. Через вказаний час злийте воду, промийте насіння і висушіть у духовці за температури 50°C. Замочування допомагає прибрати значну частину фетинової кислоти із зерен, насіння та бобових.

Вас це може зацікавити: Як приготувати вітамінний смузі з гарбуза

Що буде, якщо їсти страви з гарбуза щодня

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист
bigmir)net TOP 100