Як зрозуміти, що чай зіпсувався

Чай також може зіпсуватися. І навіть раніше, ніж закінчиться його термін придатності.  Розповідаємо, як про це дізнатися.

Зіпсовані продукти вирахувати нескладно. На те, що їх варто викидати, вказуватиме запах, колір, консистенція. Але як щодо харчових продуктів, з якими все не настільки очевидно? Наприклад,  як зорієнтуватися, що вашому чаю місце на смітнику? Виявляється, і тут спрацьовують звичні нам закони.

«Зіпсований чай втрачає колір, запах і смак», - пояснює Навдіп Каур, представник чайної компанії.

Запах. Якщо ваш чай більше не пахне так сильно, як раніше, це повинно насторожити.  Проте якщо він давно стоїть відритий, це зрозуміло – ефірні олії в листі могли просто випаруватися. Що зовсім не рівнозначно поняттю «зіпсувався». Інша справа, коли запах став неприємним – віддає сирістю. Варто його вдихнути – і все зразу стає зрозумілим. Подібний аромат є нормою тільки для шен пуеру.

Смак. Ще не впевнені в свіжості чаю? Заваріть його і спробуйте. У ньому не повинно бути черствого присмаку. І він не має нагадувати сіно.

Колір. Коли йдеться про листовий чай, його не варто навіть заварювати. Просто порівняйте зі свіжішим варіантом. Білі плями, жовтизна, пліснява – все це свідчить про те, що пити такий напій не потрібно. Чай в пакетиках після заварки може бути каламутним.

Як правильно зберігати чай

● Подалі від прямих сонячних променів, джерел тепла (наприклад, плити чи батареї центрального опалення) і вологості.

● Тара для зберігання розсипного чаю повинна бути герметичною. Найкращі матеріали – кераміка або скло. Вони не спотворять аромат продукту.

● Якщо чаї дуже ароматні, краще не тримати їх поряд, щоб не обмінювалися запахами.

Вас це може зацікавити: Чим ми ризикуємо, заварюючи пакетик чаю більше одного разу

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист