Як зробити копійчаний гель з насіння льону для гладкого та блискучого волосся: не поступається дорогим магазинним засобам

Існують сотні видів засобів догляду за волоссям – крутих і ще крутіших. Але це зовсім не означає, що слід ігнорувати народні методи. Наприклад, гель з насіння льону, на думку експертів, робить свою справу не гірше, ніж дорогі брендові варіанти.

Чим корисне насіння льону

Насіння льону здавна вважається чудовим доповненням до раціону людей, які дотримуються принципів здорового харчування. Свій авторитет воно заслужило високим вмістом клітковини і ненасичених жирних кислот. Зважте: омега-3 в олії льону в 3,5 рази більше, ніж у лососевому жирі!

Також воно містить вітаміни групи В та рослинні гормони лігнани, які мають противірусну та антиоксидантну дію.

Це означає, що насіння льону корисне, перш за все, для шлунку, кишечника, серця та імунної системи.

Льон для краси

Але насіння льону позитивно впливає не тільки на здоров’я. Це чудовий засіб догляду за волоссям будь-якого типу.

Справа в тому, що воно забезпечує достатню кількість вологи шевелюрі.

Омега-3 жирні кислоти зміцнюють волосся, підвищують еластичність і запобігають пересиханню шкіри голови. А вітаміни групи В надають локонам здорового блиску.

Як користуватися гелем

Гель потрібно втирати у вологе волосся після миття. Зважте на тип вашого волосся: якщо воно сухе, потрібно трохи більше гелю, ніж для нормального.

Залиште гель на 5-10 хвилин, щоб він подіяв. Потім ретельно розчешіть волосся і дайте йому повністю висохнути, не змиваючи.

Якщо ви використовуєте занадто багато гелю, волосся стане трохи жорстким під час висихання. У такому разі спочатку слід розчесати його і втерти кілька крапель олії для волосся або оливкової олії на самі кінчики.

Коли локони повністю висохнуть, ще раз розчешіть їх. Вам сподобається результат –  ваше волосся буде здоровим і блискучим.

Як зробити гель із льону

Все дуже просто. Вам знадобиться 30 грамів насіння льону та 250 мл води.

Насіння слід залити водою, довести до кипіння і на мінімальному вогні заварювати 5 хвилин, постійно помішуючи. У результаті суміш має набути густої желеподібної  консистенції.

Її потрібно перетерти через дрібне сито і дати охолонути. Зберігати такий засіб можна в холодильнику впродовж двох тижнів.

Вас це може зацікавити: Вчені тестують новий гель проти облисіння: волосся відростає з неймовірною швидкістю

Щоб не залишитися без волосся: три бюті-процедури, які можуть завдати найбільшої школи вашій шевелюрі

Як потрібно сушити волосся, щоб воно було здоровим: ми все робили неправильно

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист