Як потрібно сушити волосся, щоб воно було здоровим: ми все робили неправильно

Феном чи природнім шляхом? Для багатьох жінок це стає ділемою, коли потрібно сушити волосся. Більшість вибирає неправильний і небезпечний варіант.

Більшість жінок вважає, що фен варто використовувати у крайньому разі – коли голова мокра, а треба швиденько зробити зачіску. В інших випадках намагаються обходитися без цього пристрою, оскільки він пересушує волосся.

Трихолог з Кембриджського університету Тім Мур не один рік досліджував процес сушіння волосся. І тепер  точно знає, як це правильно робити.

На думку доктора Мура, чекати, поки волосся висохне само, варварський метод. Справа в тому, що вода змінює структуру волосся на молекулярному рівні практично в перші ж секунди контакту.

Структура у нашої шевелюри дуже непроста. За об’єм і колір відповідає кортекс, утворений з чистого білка. За захист – кутикула (це ороговілі клітин, волосяні лусочки).  

Коли волосся намокає, кортекс моментально набрякає. Відповідно, волосся збільшується в обсязі, і кутикула просто змушена розкритися. Чим довше волосся залишається мокрим, тим більше вона розтягується. Якщо це відбувається раз за разом, коли ми миємо голову, на кутикулі з’являються тріщини. І зрештою вона вже не може повноцінно виконувати свою захисну функцію.

Ще одна серйозна помилка – спати з мокрим волоссям. Інколи так трапляється, якщо помили голову запізно і не хочеться чекати до ночі, поки волосся висохне. Коли ми потім уві сні тремося головою об подушку,  це призводить до ламкості волосся. Після такого стресу так його потрібно буде довго відновлювати.

Використання фену, як би це не вважалося дивним, дозволяє уникати подібних проблем. А якщо ви боїтеся пересушити волосся, просто користуйтеся якісним термозахисним спреєм.

Раніше ми писали: Щоб не залишитися без волосся: три бюті-процедури, які можуть завдати найбільшої школи вашій шевелюрі

Також писали: Чи можна фарбувати волосся у критичні дні: відповідь фахівців вас здивує

І ще розповідали: Як приховати вік: не допускайте ці 5 помилок у зачісці

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист