Чи можна фарбувати волосся у критичні дні: відповідь фахівців вас здивує

Існує стереотип, що фарбувати волосся під час критичних днів не можна. Проте молоді перукарі над цим просто сміються – мовляв, забобони, ніякого відношення ця процедура не має до менструального циклу. То можна фарбуватися чи ні? Давайте розбиратися.

Чому фарбуватися не рекомендується

Під час місячних гормональний фон жінки дуже міняється, а разом з цим – і структура волосся. Воно стає тонким, ламким, тьмяним, починає випадати (результат погіршеного кровообігу).

Зважаючи на це, деякі фахівці не радять фарбуватися. І ось чому:

●  у критичні дні зменшується вироблення меланіну, який відповідає за колір волосся. Тому не виключено, що ви не отримаєте саме того кольору, на який розраховуєте – навіть якщо вже не одноразово в нього фарбувалися (особливо ризикують ті, хто фарбується у блонд). Або ж фарба ляже плямами;

● пігмент може змитися набагато швидше, ніж зазвичай;

● може з’явитися лупа, оскільки від час менструації шкіра голови страждає від порушення гормонального балансу не менше, ніж волосся. А реагенти додають їй ще більше стресу;

● вчені Мічиганського університету з’ясували, що больовий поріг у «ці» дні різко падає, деякі жінки можуть відчувати дискомфорт під час фарбування волосся. 

Поради щодо фарбування

Жодних наукових підтверджень тому, що під час критичних днів фарбуватися не слід, немає. Тому освіжити колір зараз чи відкласти до кращих часів – залежить виключно від жінки.

Якщо наважилися віддатися в руки свого майстра-перукаря, слід врахувати деякі моменти. Фахівці переконані: так можна зменшити ризик отримати від фарбування небажаний результат: 

● фарбуйте волосся хоча б на третій день після початку місячних – гормональний шторм трохи затихне, тож ймовірність отримати не той колір буде нижчою;

● відкладіть експерименти на потім, скористайтеся перевіреною фарбою – ви точно знаєте, чого від неї чекати;

● краще беріть безаміачну фарбу – вона не така агресивна. Зараз вашому волоссю зайвий стрес не потрібен;

● після фарбування утепліть голову рушником, щоб фарба краще «схопилася».

І нехай у вас все вийде так, як ви планували!

Раніше ми розповідали про те, які помилки у зачісці додають жінці зайвих років

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист