Вчені тестують новий гель проти облисіння: волосся відростає з неймовірною швидкістю

Результати дослідження на мишах перевершили очікування.

Гель, розроблений вченими з Університету Цукуби (Японія), складається з мікросфер на основі кератину, які набухають у воді. Кератин – основний компонент волосся та шкіри. Він застосовується як засіб для росту волосся, вважається ефективним і безпечним.

Одна з переваг нового засобу для прискорення росту волосся перед уже існуючими – вони легко проникають через шкіру. Досягаючи волосяних фолікулів, прискорюють зростання їхніх сосочків і стимулюють розвиток волосся

Поки до вчені випробували його лише на гризунах. Мишам поголили спинки і нанесли новий засіб. Вже наступного дня дослідники помітили, що шерстинки почали відростати. Цікаво, що з кожним днем швидкість зростання збільшувалася.

Після цього науковці взяли зі шкіри спинок мишей зразки в провели генетичний аналіз. Він показав, що відбувається посилення експресії генів, що беруть участь у регуляції циклу росту волосся.

Після спостереження за гризунами вчені пішли далі. Розробили модель шкіри, дуже схожу на людську, з первинними клітинами сосочків волосяних фолікулів. Нанесли  на них кератинові мікросфери. Аналіз експресії генів показав, що гель проникає крізь шкіру людини та стимулює клітини.

Попереду – дослідження на людях. Вчені сподіваються, що ефект від гелю буде таким самим, як і на мишах. Тому з його допомогою згодом можна буде боротися з облисінням.

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист