Як за лічені секунди зрозуміти, чи є у вас серйозні проблеми зі здоров'ям

Усім хочеться дожити до глибокої старості. Однак часто ми не помічаємо сигналів організму, який сповіщає про проблеми зі здоровям, які вкорочуються життя. Цей тест допоможе зрозуміти реальну ситуацію.

У чому суть тесту

Наукові дослідження, проведені за останні п’ятнадцять років, довели: якщо вам важко встати та піднятися з підлоги, у вас серйозні проблеми зі здоров’ям.

На основі цих досліджень бразильський лікар Клаудіо Гілом Араужо, доктор медичних наук, спеціаліст із фізичних вправ і спортивної медицини, розробив тест, який допомагає визначити шанси людини прожити наступні 5 років.

Він легко вимірює рівень фізичної підготовки – силу, гнучкість, вміння тримати баланс, які є чудовими показниками загального стану здоров’я.

Як виконати тест «сидячи-встаючи»

Цей тест визначає здатність людини опускатися та підніматися з положення сидячи з мінімальною підтримкою. Він корелюється із загальним фізичним станом. Адже ця, здавалося б, проста дія залучає багато груп м’язів і вимагає координації, рівноваги та сили.

Його можна використовувати в усіх вікових групах, а результати вираховуються по шкалі від одного до десяти.

Все досить просто.

1. У положенні стоячи  схрестіть ноги.

2. Не використовуючи зовнішню опору і руки опустіться в сидяче положення на підлозі.

3. Поверніться з положення сидячи в положення стоячи.

Підрахунок результатів

Прийняти сидяче положення – 5 балів.

Повернутися в стояче положення – ще 5 балів.

Бали втрачаються за будь-яку спробу допомогти собі сісти чи встати. Наприклад, якщо ви поставили на підлогу руку чи руку на коліно – мінус 2 бали. Втратили рівновагу – мінус 0,5 бали.

Підсумуйте всі бали. 10 балів – ідеальний варіант. Це означає, що зі здоров’ям у вас все чудово.

Якщо набрали 3 бали або менше, варто бити на сполох. Ризик померти в найближчі п’ять років надзвичайно великий (він у 5 разів більший, ніж у здорової людини). Потрібно пройти комплексне обстеження, виявити слабкі місця, підлікуватися і вести здоровий спосіб життя.

Вас це може зацікавити: 9 правил довгожителів, які допоможуть жити довше і вам

Лікарі назвали 3 біологічно активні точки на тілі, які позбавлять від ста хвороб та подарують довголіття

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист