Як приготувати смачну курку по-індійськи – пальчики оближеш

Баттер Чікен Масала – дуже популярна страва на півночі Індії. Вона відрізняється особливою кремовою текстурою та вершковим смаком. І, що приємно, всі інгредієнти для цієї страви легко знайти у будь-якому магазині.

800 г курячого стегна без кістки

Для маринаду:

0,5 скл.  йогурту

1,5 ст. л  подрібненого часнику

1 ст. л  тертого імбиру

1 ч. л.  гарам масалу

1 ч. л.  куркуми

1 ч. л.  меленого кмину

1 ч. л.  паприки

1 ч. л.  солі

Для соусу:

4 ст. л.  топленого вершкового масла

1 дрібно нарізана цибулина

1,5 ст. л.  дрібно нарізаного часнику

1 ст. л. тертого імбиру

1,5 ч. л. меленого кмину

1,5 ч. л. гарам масалу

1 ч. л. меленого коріандру

400 г томатів у власному соку

1 ч. л. паприки

1 ч. л.  солі

1 ч. л.  цукру

0,5 ч. л. пажитнику

150 мл вершків 33% жирності

Курку порізати на шматочки середнього розміру.

Змішати всі інгредієнти для маринаду і куряче м'ясо. Залишити маринуватися щонайменше на 30 хвилин, але краще на ніч.

Нагріти сковороду з олією та обсмажити курку невеликими порціями до напівготовності.

Дістати курку і на цій же сковороді обсмажити цибулю. Додати часник і імбир і ще трохи посмажити до появи аромату.

Потім додати коріандр, кмин і гарам масалу. Як тільки спеції нагріються і ви відчуєте їхній аромат, додати помідори, паприку та сіль. Готувати соус, доки він не загусне і не потемніє.

Зняти з вогню та подрібнити соус у блендері до однорідної консистенції. Якщо занадто густий, додати трохи води.

Повернути соус у каструлю, додати вершки та пажитник.

З'єднати курку із соусом і готувати ще 8-10 хвилин.

Прикрасити можна смаженими горішками кеш’ю та свіжою кінзою.

Подавати із рисом.

Вас це може зацікавити: Чому вчорашню курку краще їсти холодною

Рецепт курячих крилець з перчинкою від Джеймі Олівера

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист