Баттер Чікен Масала – дуже популярна страва на півночі Індії. Вона відрізняється особливою кремовою текстурою та вершковим смаком. І, що приємно, всі інгредієнти для цієї страви легко знайти у будь-якому магазині.
800 г курячого стегна без кістки
Для маринаду:
0,5 скл. йогурту
1,5 ст. л подрібненого часнику
1 ст. л тертого імбиру
1 ч. л. гарам масалу
1 ч. л. куркуми
1 ч. л. меленого кмину
1 ч. л. паприки
1 ч. л. солі
Для соусу:
4 ст. л. топленого вершкового масла
1 дрібно нарізана цибулина
1,5 ст. л. дрібно нарізаного часнику
1 ст. л. тертого імбиру
1,5 ч. л. меленого кмину
1,5 ч. л. гарам масалу
1 ч. л. меленого коріандру
400 г томатів у власному соку
1 ч. л. паприки
1 ч. л. солі
1 ч. л. цукру
0,5 ч. л. пажитнику
150 мл вершків 33% жирності
Курку порізати на шматочки середнього розміру.
Змішати всі інгредієнти для маринаду і куряче м'ясо. Залишити маринуватися щонайменше на 30 хвилин, але краще на ніч.
Нагріти сковороду з олією та обсмажити курку невеликими порціями до напівготовності.
Дістати курку і на цій же сковороді обсмажити цибулю. Додати часник і імбир і ще трохи посмажити до появи аромату.
Потім додати коріандр, кмин і гарам масалу. Як тільки спеції нагріються і ви відчуєте їхній аромат, додати помідори, паприку та сіль. Готувати соус, доки він не загусне і не потемніє.
Зняти з вогню та подрібнити соус у блендері до однорідної консистенції. Якщо занадто густий, додати трохи води.
Повернути соус у каструлю, додати вершки та пажитник.
З'єднати курку із соусом і готувати ще 8-10 хвилин.
Прикрасити можна смаженими горішками кеш’ю та свіжою кінзою.
Подавати із рисом.
Вас це може зацікавити: Чому вчорашню курку краще їсти холодною