У гарної господині продукти не пропадають. Якщо залишилася запечена курочка, на наступний день вона буде, як знахідка. От тільки їсти її краще вже холодною.
Не залежно від того, з чим і в якому вигляді будете подавати залишки курки, перш за все її підігрієте – гарячою і з хрусткою скоринкою вона смакує більше. Але не мрійте повернути їй той смак, який був у щойно приготованого м’яса.
При нагріванні продуктів змінюється їхня структура. Коли нагрівається білок (і курячий зокрема), відбувається його денатурація – змінюється структура молекул.
Якщо його розігріти повторно, молекули знову перебудуються.
Від цього «стресу» м'ясо стає жорсткішим. Це впливає на його смакові якості – воно буде вже не таке ніжне та соковите. А ще – гірше засвоюється нашим організмом, що може спричинити проблеми з травленням.
Це не означає, що його не варто їсти. Але дієтолог радять вживати курку в охолодженому вигляді або кімнатної температури (для цього слід заздалегідь дістати з холодильника). Її можна додати до салату або зробити з нею сендвіч.
Вас це може зацікавити: Чим намастити курочку перед запіканням, щоб отримати рівномірну рум’яну скоринку – 5 безпрограшних варіантів