Хрустка рум’яна скоринка – це те, за що ми в першу чергу любимо запечену курку. Є немало рецептів, які допоможуть досягти бажаного результату.
Ароматна, соковита запечена курка запросто може стати центральною стравою на святковому столі, якщо матиме апетитний вигляд.
Для цього потрібно дотримуватися двох умов: запікати її при високій температурі та зробити намазку, завдяки якій вона рівномірно й красиво зарум’яниться.
Посолити тушку потрібно на свій смак. А в якості суміші для змащування можна використати такі варіанти.
Вершкове масло з часником
Можно обійтися і без часнику. Але якщо його додати до м’якого масла і ретельно намазати сумішшю попередньо замариновану курку, вона не тільки гарно підсмажиться, а й матиме дивовижний смак.
Мед і лимонний сік
3 столові ложки меду розмішати з 1 столовою ложкою лимонного соку і змастити тушку безпосередньо перед запіканням.
Мед і апельсиновий сік
1 столова ложка меду, 2 столових ложок апельсинового соку, 1 столової ложки паприки – і намазка готова. Курка вийде такою ж апетитною на вигляд, як і в попередньому випадку, але смак і запах будуть трохи іншими. Змащувати курку слід за 10 хвилин до готовності.
Мед і діжонська гірчиця
80 г діжонської гірчиці, 100 г меду, 1 столова ложка оливкової олії. Все змішати, збити вінчиком, розподілити по курочці і дати промаринуватися 2-3 години.
Йогурт з мигдалем і приправами
2 чайні ложки меленої кориці, 2 чайні ложки меленого куміну, 1 чайна ложка меленого коріандру, ½ чайної ложки меленої куркуми, 1 чайна ложка сушеного часнику, 1 чайна ложка меленого чорного перцю, 30 г подрібненого в блендері мигдалю, 5 столових ложок натурального йогурту. Всі інгредієнти ретельно розмішати і щедро змастити курочку. Запікати через 2-3 години.