У цій незвичайній версії піци ми змішуємо сезонні інгредієнти, які додадуть страві вишуканого смаку. Тут солодкість гарбуза, груші та запечена червона цибуля поєднуються з пікантністю сиру та свіжістю розмарину. Обов’язково додайте горіхи та дрібку свіжого меленого перцю перед подачею, щоб зробити смак ще витонченішим і виразнішим.
150 г гарбуза зимових сортів
1 маленька червона цибуля
200 г сметани або йогурту
150 г сиру фета
1 груша
1/2 ч. л. солі
дрібка суміші молотого перцю
50 г будь-яких горіхів
Для тіста:
250 г борошна
120 мл теплої води
2 ст. л. оливкової олії
1 ч. л. морської солі
30 г пармезану
У великій мисці змішати борошно і сіль. Поступово додати воду та оливкову олію і замісити тісто. За бажанням додайте тертий пармезан – він дасть тісту легкий аромат.
Розкачати тісто в тонку основу. Зверху змастити оливковою олією і покласти у духовку, попередньо розігріту до 180°С.
Змішати сметану (або йогурт) з подрібненою фетою, додати сіль і відставити. Тонко нарізати цибулю, гарбуз і грушу на шматочки. Злегка обсмажити горіхи на сковороді.
Коли основа трохи запечеться, дістати її з духовки і розподілити зверху суміш фети та сметани. Викласти тонкі шматочки гарбуза, цибулі та груш. Випікати в духовці ще 15-25 хвилин, поки верх не почне підрум’янюватись.
Посипати готову піцу тонко нарізаним розмарином, меленим перцем та подрібненими горіхами.
Подавати гарячою.
Вас це може зацікавити: Швидка міні-піца – закохає в себе з першого шматочка