На вічне питання, в якій послідовності правильно викладати начинку на піцу, і де саме має бути сир, відповіді немає. Італійці вважають, що сир може бути і знизу, і зверху, а начинка може додаватись навіть після готовності піци. Зберігайте рецепт і спробуйте всі варіанти приготування, зробивши замість однієї великої піци кілька маленьких.
Інгредієнти для тіста:
100 мл молока
1/2 ч. л. швидкорозчинних дріжджів
1 ч. л. цукру
1 яйце
250 г борошн
2 ст. л. оливкової олії
сіль за смаком
Інгредієнти для томатного соусу:
500 г помідорів
1/2 ч. л. цукру
1/2 ч. л. суміші сушених італійських трав
1 ст. л. оливкової олії
дрібка солі.
Інгредієнти для начинки:
6 печериць
150 г моцарелли
50 г сирокопченої нарізки
пучок базиліка
Молоко злегка підігріти, всипати дріжджі, цукор та сіль. Розмішати, додати яйце та оливкову олію. Всипати борошно і акуратно вимісити тісто – воно не повинно бути густим і липнути до рук. Залишити тісто в теплому місці, накривши рушником, поки не збільшиться вдвічі.
Помідори розрізати на 4 частини, видалити насіння та зайву рідину, протерти м'якоть на великій тертці. Додати цукор, сіль та сушені трави, добре перемішати і варити на слабкому вогні до загустіння. Дати трохи охолонути, після чого додати оливкову олію.
Частину грибів розрізати на слайси, а частину на четвертинки, обсмажити на максимальному вогні без використання масла. Третину грибів відкласти для прикраси. Змастити долоні оливковою олією та розділити тісто на три частини. На папері для випікання з кожної сформувати основу для піци по 15 см у діаметрі.
Змастити основу томатним соусом і викласти начинку у різній послідовності – як забажаєте.
Випікати у максимально розігрітій духовці 10-12 хвилин. Свіжовипечену піцу прикрасити базиліком та за бажанням додати мелений перець. Buon appetito!
Вас це може зацікавити: Як приготувати заморожену піцу, щоб була смачніша за свіжоспечену