Швидка міні-піца – закохає в себе з першого шматочка

На вічне питання, в якій послідовності правильно викладати начинку на піцу, і де саме має бути сир, відповіді немає. Італійці вважають, що сир може бути і знизу, і зверху, а  начинка може додаватись навіть після готовності піци. Зберігайте рецепт і спробуйте всі варіанти приготування, зробивши замість однієї великої піци кілька маленьких.

Інгредієнти для тіста:

100 мл молока

1/2 ч. л. швидкорозчинних дріжджів

1 ч. л. цукру

1 яйце

250 г борошн

2 ст. л. оливкової олії

сіль за смаком

Інгредієнти для томатного соусу:

500 г помідорів

1/2 ч. л. цукру

1/2 ч. л. суміші сушених італійських трав

1 ст. л. оливкової олії

дрібка солі.

Інгредієнти для начинки:

6 печериць

150 г моцарелли

50 г сирокопченої нарізки

пучок базиліка

Молоко злегка підігріти, всипати дріжджі, цукор та сіль. Розмішати, додати яйце та оливкову олію. Всипати борошно і акуратно вимісити тісто –  воно не повинно бути густим і липнути до рук. Залишити тісто в теплому місці, накривши рушником, поки не збільшиться вдвічі.

Помідори розрізати на 4 частини, видалити насіння та зайву рідину, протерти м'якоть на великій тертці. Додати цукор, сіль та сушені трави, добре перемішати і варити на слабкому вогні до загустіння. Дати трохи охолонути, після чого додати оливкову олію.

Частину грибів розрізати на слайси, а частину на четвертинки, обсмажити на максимальному вогні без використання масла. Третину грибів відкласти для прикраси. Змастити долоні оливковою олією та розділити тісто на три частини. На папері для випікання з кожної сформувати основу для піци по 15 см у діаметрі.

Змастити основу томатним соусом і викласти начинку у різній послідовності – як забажаєте.

Випікати у максимально розігрітій духовці 10-12 хвилин. Свіжовипечену піцу прикрасити базиліком та за бажанням додати мелений перець. Buon appetito!

Вас це може зацікавити: Як приготувати заморожену піцу, щоб була смачніша за свіжоспечену

Як приготувати піцу за 10 хвилин – без борошна і випікання

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист