Спекли або замовили піцу, але не змогли з’їсти і залишили на завтра? Тепер важливо її розігріти так, щоб вона зберегла вигляд і смак. Деякі способи безнадійно її зіпсують. Однак ідеальний варіант теж існує.
Піца смакує гарячою, коли тягнеться розплавлений сир. Якщо хочете насолоджуватися її смаком, а не просто набити шлунок, і через годину, і наступного дня, правильно її розігрійте.
Мікрохвильова піч. Це найпростіший варіант, але найменш вдалий. Експеримент показав, що вже за 30-40 секунд на високій потужності розігріву піца перетвориться у м’який вологий трикутник. З нього стікатиме олія, що виділилася з сиру та пепероні.
Духовка. Ви отримаєте хрустку скоринку, якщо запікатимете піцу, загорнуту у фольгу, при температурі 220°С протягом 5 хвилин. Але вона однак не схожа на свіжу.
Аерогриль. Тривалість розігрівання залежить від моделі пристрою. В середньому це 5 хвилин при температурі 175°С. Сир розплавиться ідеально, надлишок олії стече в контейнер.
Сковорідка. Найкращий спосіб розігрівання. Сковорода може бути з нержавійки, чавунна чи з антипригарним покриттям. Її слід поставити на середній вогонь, викласти піцу і тримати, поки низ не стане золотисто-коричневим і хрустким. Після цього потрібно капнути буквально дві краплі води подалі від піци, зменшити вогонь до мінімуму і накрити сковороду кришкою на 1 хвилину. Пара допоможе рівномірно розплавити сир, дно буде хрустким – ідеальна піці з холодильника готова!
Вас це може зацікавити: Як приготувати піцу за 10 хвилин – без борошна і випікання