Ліниві пиріжки як і багато інших «лінивих» страв займають мінімум часу і під силу абсолютному будь-кому, навіть початківцю-кулінару. Тут не потрібно нічого місити, розкочувати і ліпити, просто змішати і посмажити, як млинцы.
Класичне поєднання зеленої цибулі та вареного яйця підходить для таких пиріжків ідеально, хоча ви можете сміливо додавати будь-які інші інгредієнти: крабові палички, шинку чи ковбасу. До таких пиріжків добре підійде сметана, грецький йогурт, сир, томатний соус або навіть паштет.
250 г кефіру
1 яйце
180 г борошна
2 варені яйця
50 г зеленої цибулі
1/4 ч. л. солі
1/2 ч. л. соди
олія для смаження
Змішати кефір, яйце та щіпку солі, ввести соду та перемішати, щоб загасити її.
Додати борошно і перемішати до однорідного стану – повинно вийти тісто за текстурою, як густа сметана.
3'єднати нарізані варені яйця та зелену зелену цибулю, додати до тіста і ще раз добре перемішати.
Добре розігріти масло в товстостінній сковороді, виставити середньо-слабкий вогонь і викласти столовою ложкою тісто, формуючи млинці, що нагадують за формою пиріжки. Смажити з двох сторін до рум'яного кольору, після чого викласти на паперовий рушник, щоб увібралося зайве масло. Подавати гарячими, смачного!
Вас це може зацікавити: Млинці на сніданок без борошна - легко і дуже смачно