Як правильно додавати часник, щоб він не зіпсував смак страви

Хочете покращити смак страви, зробити її більш пікантною? Додайте часник! Але є кілька нюансів у приготуванні, які можуть все зіпсувати.

Ви здивуєтесь, яку серйозні роль можуть відігравати несуттєві, здавалося б, дрібниці у використанні часнику.

Як краще подрібнити. Слайси, кубики чи вичавити через прес? Виявляється, часник по-різному впливає на смак страви в залежності від способу подрібнення. Для соусів і заправок ідеальний варіант – вичавити через прес: у такому разі його легше розподілити, а смак буде не таким різким. Тонкі слайси  добре смакують на піці і під час приготування на сковороді вок. Дрібно нарізаний часник найкраще віддає свій аромат і чудово підходить для м’ясних і овочевих страв, а також для маринаду.

Коли краще додати. Важливо вибрати правильний час, коли додавати часник до страв. На відміну від цибулі, часнику потрібно менше часу для термічної обробки. Якщо покласти його на гарячу сковороду занадто рано, він пригорить і стане гірким. Тому додавайте наприкінці процесу смаження – тоді він повністю розкриє свій аромат. Або ж кладіть в гарячу олію на початку приготування і обов’язково дістаньте, коли зазолотиться. Олія на той момент вже набуде часникового смаку й аромату.

Щоб часник довше не втрачав товарного вигляду, його слід правильно зберігати. Найкраща тара – глиняний посуд з кришкою або паперовий пакет. Краще за все тримати часник у темному місці. Класти в холодильник не варто – він швидко почне проростати і пліснявіти. Особливо,і в пластиковому контейнері чи поліетиленовому пакеті.

Вас це може зацікавити: Як нейтралізувати запах часнику з рота

Чим підгодувати часник, щоб він не жовтів

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист