Коли вам наступного разу захочеться приготувати щось невигадливе й просте, але щоб було смачно, ситно і не довелося стояти пів дня біля плити, рекомендуємо зробити гарбузовий каррі з рисовою локшиною.
500 г мускатного гарбуза – для каррі та 200 г – для гарбузових кубиків
2 великі морквини
2 стебла цибулі-порею
3-4 стебла селери
1,5 л молока
3-4 зубчики часнику
150 мл води
40 г імбиру
1 ст. л. каррі
200 г рисової локшини
сіль за смаком
мікрозелень за бажанням
Для каррі нарізати на невеликі шматочки 500 г гарбуза, моркву, цибулю-порей і селеру.
Часник та імбир натерти на дрібній тертці, обсмажити на олії близько 2 хвилин.
Додати цибулю і готувати суміш ще 2 хвилини.
Додати решту овочів, долити води та тушкувати все разом на середньому вогні протягом 10 хвилин.
До отриманої суміші додати молоко та каррі, залишити на повільному вогні на 1 годину – за цей час овочі стануть м'якими.
Збити отриману масу в блендері до однорідності і посолити до смаку (за бажанням можна додати копчену паприку).
Решту гарбуза (200 г) нарізати кубиками розміром приблизно 1-1,5 см. Обсмажити їх на кокосовій олії (підійде й оливкова) близько 5 хвилин і посолити.
Зварити рисову локшину згідно з інструкцією.
Розлити суп-пюре в тарілки, покласти туди рисову локшину, прикрасити кубиками гарбуза та зеленню.
Вас це може зацікавити: Фарширована цвітна капуста – дієтична і ситна страва