Що приготувати з гарбуза, щоб сподобалося всій сім’ї

Коли вам наступного разу захочеться приготувати щось невигадливе й просте, але щоб було смачно, ситно і не довелося стояти пів дня біля плити, рекомендуємо зробити гарбузовий каррі з рисовою локшиною.

500 г мускатного гарбуза – для каррі та 200 г – для гарбузових кубиків

2 великі морквини

2 стебла цибулі-порею

3-4 стебла селери

1,5 л молока

3-4 зубчики часнику

150 мл води

40 г імбиру

1 ст. л. каррі

200 г рисової локшини

сіль за смаком

мікрозелень за бажанням

Для каррі нарізати на невеликі шматочки 500 г гарбуза, моркву, цибулю-порей і селеру.

Часник та імбир натерти на дрібній тертці, обсмажити на олії близько 2 хвилин.

Додати цибулю і готувати суміш ще 2 хвилини.

Додати решту овочів, долити води та тушкувати все разом на середньому вогні протягом 10 хвилин.

До отриманої суміші додати молоко та каррі, залишити на повільному вогні на 1 годину – за цей час овочі стануть м'якими.

Збити отриману масу в блендері до однорідності і посолити до смаку (за бажанням можна додати копчену паприку).

Решту гарбуза (200 г) нарізати кубиками розміром приблизно  1-1,5 см. Обсмажити їх на кокосовій олії (підійде й оливкова) близько 5 хвилин і посолити.

Зварити рисову локшину згідно з інструкцією.

Розлити суп-пюре в тарілки, покласти туди рисову локшину, прикрасити кубиками гарбуза та зеленню.

Вас це може зацікавити: Фарширована цвітна капуста – дієтична і ситна страва

Як приготувати запечені цукіні з пармезаном і шинкою

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист