Фарширована цвітна капуста – дієтична і ситна страва

Ми любимо цвітну капусту у всіх її проявах – запечену, смажену, у клярі, у супі, у рагу, на пару і навіть просто сиру. До цього смачного списку додамо ще й фаршировану.

Ніжна капуста, ніжний курячий фарш, ніжний молочно-сирний соус  –  тут, як ви зрозуміли, все про ніжність. Подача капусти цілком має на увазі якийсь особливий випадок, із запрошеними гостями або подружками. Хоча можна побалувати такою смакотою і себе кохану.

1 невелика цвітна капустина

500 г курячого фаршу

1 цибулина

20 мл оливкової олії

1 ст. л. оцту

сіль, спеції за смаком

 

Інгредієнти для соусу:

300 мл молока

1 ст. л. крохмалю

30 г твердого сиру

сіль, спеції за смаком

Цибулю тонко нашинкувати півкільцями, залити окропом, додати оцет і дати замаринуватися протягом 30 хвилин. Потім подрібнити, змішати з фаршем, за смаком приправити сіллю та спеціями.

У капусти акуратно вирізати качан так, щоб головка залишилася цілою. Опустити капусту в киплячу воду на 5-7 хвилин, вийняти і дати повністю стекти воді.

Отриманим фаршем акуратно заповнити простір між суцвіттями всередині капусти.

Змастити її зверху оливковою олією, покласти на деко та запікати протягом 30 хвилин при температурі 180°.

Поки капуста готується, розпустити крохмаль у невеликій кількості молока до повного розчинення, долити молоко, що залишилося, і заварити соус, не доводячи до кипіння. Зняти з вогню, додати сир і за смаком сіль і спеції.

Намастити капусту соусом, і відправити в духовку ще на 15-20 хвилин до красивого золотистого кольору.

 

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист