Ми любимо цвітну капусту у всіх її проявах – запечену, смажену, у клярі, у супі, у рагу, на пару і навіть просто сиру. До цього смачного списку додамо ще й фаршировану.
Ніжна капуста, ніжний курячий фарш, ніжний молочно-сирний соус – тут, як ви зрозуміли, все про ніжність. Подача капусти цілком має на увазі якийсь особливий випадок, із запрошеними гостями або подружками. Хоча можна побалувати такою смакотою і себе кохану.
1 невелика цвітна капустина
500 г курячого фаршу
1 цибулина
20 мл оливкової олії
1 ст. л. оцту
сіль, спеції за смаком
Інгредієнти для соусу:
300 мл молока
1 ст. л. крохмалю
30 г твердого сиру
сіль, спеції за смаком
Цибулю тонко нашинкувати півкільцями, залити окропом, додати оцет і дати замаринуватися протягом 30 хвилин. Потім подрібнити, змішати з фаршем, за смаком приправити сіллю та спеціями.
У капусти акуратно вирізати качан так, щоб головка залишилася цілою. Опустити капусту в киплячу воду на 5-7 хвилин, вийняти і дати повністю стекти воді.
Отриманим фаршем акуратно заповнити простір між суцвіттями всередині капусти.
Змастити її зверху оливковою олією, покласти на деко та запікати протягом 30 хвилин при температурі 180°.
Поки капуста готується, розпустити крохмаль у невеликій кількості молока до повного розчинення, долити молоко, що залишилося, і заварити соус, не доводячи до кипіння. Зняти з вогню, додати сир і за смаком сіль і спеції.
Намастити капусту соусом, і відправити в духовку ще на 15-20 хвилин до красивого золотистого кольору.