Салат з буряка з куркою та нутом – цікавий і простий рецепт

Цей салат яскравий, смачний і, що важливо, корисний. Спробуйте приготувати один раз – і ваша родина замовлятиме його регулярно.

Буряк – це надзвичайно поживний овоч, який повинен якнайчастіше з’являтися в нашому меню. Якщо вам набрид вінегрет, оселедець під шубою та салат з часником і чорносливом, приготуйте салат з куркою та нутом.

Інгредієнти:

4 курячих філе

2 банки консервованого нуту

2 великі буряки

150 г сиру рікота

1 пучок петрушки

7 ст. л. оливкової олії

4-5 ст. л. білого винного оцту

1 ст. л. кунжуту

сіль, перець за смаком

Буряк загорнути у фольгу і запікати в духовці при 180°С  1-1,5 години.

Куряче філе вимити, промокнути насухо, трохи відбити та підсмажити на сковорідці. Не варто забувати, що воно має бути кімнатної температури – тоді не пересохне під час приготування.

Нут промити холодною водою, а петрушку промити та порубати.

Буряк очистити та порізати кубиками. Змішати з нутом та петрушкою. Додати кунжут. Перемішати все з оливковою олією та винним оцтом. Посолити, поперчити.

Викласти порційно або на одну велику тарілку, посипати рікотою.

Подавати з порізаним на слайси курячим філе.

Вас це може зацікавити: Курка по-італійськи: запечені стегенця з апельсинами та оливками

Рецепт тарту з буряком, козячим сиром та фундуком

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист