Цей салат яскравий, смачний і, що важливо, корисний. Спробуйте приготувати один раз – і ваша родина замовлятиме його регулярно.
Буряк – це надзвичайно поживний овоч, який повинен якнайчастіше з’являтися в нашому меню. Якщо вам набрид вінегрет, оселедець під шубою та салат з часником і чорносливом, приготуйте салат з куркою та нутом.
Інгредієнти:
4 курячих філе
2 банки консервованого нуту
2 великі буряки
150 г сиру рікота
1 пучок петрушки
7 ст. л. оливкової олії
4-5 ст. л. білого винного оцту
1 ст. л. кунжуту
сіль, перець за смаком
Буряк загорнути у фольгу і запікати в духовці при 180°С 1-1,5 години.
Куряче філе вимити, промокнути насухо, трохи відбити та підсмажити на сковорідці. Не варто забувати, що воно має бути кімнатної температури – тоді не пересохне під час приготування.
Нут промити холодною водою, а петрушку промити та порубати.
Буряк очистити та порізати кубиками. Змішати з нутом та петрушкою. Додати кунжут. Перемішати все з оливковою олією та винним оцтом. Посолити, поперчити.
Викласти порційно або на одну велику тарілку, посипати рікотою.
Подавати з порізаним на слайси курячим філе.
Вас це може зацікавити: Курка по-італійськи: запечені стегенця з апельсинами та оливками