Буряки та сир – дуже цікаве поєднання. Смакую буряк і з горіхами. Якщо об’єднати всі ці три інгредієнти і приготувати з ними тарт, вийде оригінальна і надзвичайно смачна страва.
Для тіста:
250 г борошна
100 г вершкового масла
30 г моцарели
1 яйце
10-15 мл молока або води
сіль
Для начинки:
250 г відвареного буряка
150 г козячого сиру
1 яйце
150 мл жирних вершків
жменя фундука
Змішати борошно та масло, щоб вийшла крихта. Загорнути в харчову плівку і відправити в холодильник на 30 хвилин.
Розкачати тісто, викласти в змащену вершковим маслом форму. Поставити в розігріту до 180°С духовку на 10-15 хвилин.
Викласти зверху порізаний на тонкі слайси буряк і м'який козячий сир.
Яйце збити із вершками. Посолити, поперчити. Вилити на тарт. Посипати рубаним фундуком і відправити до духовки на 30-45 хвилин.
Після того, як дістали тарт із духовки, дайте йому трохи охолонути.
Вас це може зацікавити: Рецепт пісочного печива: смачний десерт за 15 хвилин
Тарт татен з коренеплодів – бюджетна і проста страва, що виглядає святково