Тарт татен з коренеплодів – бюджетна і проста страва, що виглядає святково

Чим особливо привабливі пироги «перевертні», так це легкістю та простотою їхнього приготування. А також можливістю для імпровізації, де можна міксувати інгредієнти та тісто за своїм бажанням.

Цей тарт татен  готується з коренеплодів і має солодкуватий, зігріваючий смак, який чудово підкреслює свіжий чебрець. Як варіант, спробуйте швидкий рецепт тіста з нутового борошна, який додасть трохи рослинного протеїну цій затишній страві.

2 моркви середнього розміру

1 корінь пастернаку

1 солодка картоплина

1 ст. л. листя чебрецю

50 г пармезану

1 ст. л. оливкової олії

2 склянки нутового борошна

2/3 склянки йогурту

1/2 ч. л. солі

Нарізати коренеплоди на «монетки» завтовшки близько 1 см.

Викласти пергамент на дно круглої форми і злегка збризнути оливковою олією. Посипати чебрецем (можна замінити на суміш прованських трав) і щільно викласти мозаїку з нарізаних овочів. Намагайтеся заповнити всі порожнечі між шматочками.

Щедро присипати овочі дрібно натертим пармезаном.

У мисці змішати нутове борошно із сіллю та йогуртом. Поступово додавати йогурт, щоб отримати бажану консистенцію. Перемішати і сформувати м'яку, але не липку кулю з тіста.

Розкачати тісто між двома аркушами пергаменту та акуратно накрити основу пирога шаром тіста. Притиснути краї.

Випікати у попередньо нагрітій духовці при температурі 180°C приблизно 30 хвилин.

Готовому пирогу дати трохи охолонути. Потім накрити великою тарілкою та перевернути. Акуратно зняти форму для запікання і пергамент. Подавати теплим, за бажанням додатково присипавши чебрецем.

Вас це може зацікавити: Рецепт сливового пирога з нотками мигдалю

Хрумкий грушевий тарт: не втримаються навіть ті, хто на дієті

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист