Чим особливо привабливі пироги «перевертні», так це легкістю та простотою їхнього приготування. А також можливістю для імпровізації, де можна міксувати інгредієнти та тісто за своїм бажанням.
Цей тарт татен готується з коренеплодів і має солодкуватий, зігріваючий смак, який чудово підкреслює свіжий чебрець. Як варіант, спробуйте швидкий рецепт тіста з нутового борошна, який додасть трохи рослинного протеїну цій затишній страві.
2 моркви середнього розміру
1 корінь пастернаку
1 солодка картоплина
1 ст. л. листя чебрецю
50 г пармезану
1 ст. л. оливкової олії
2 склянки нутового борошна
2/3 склянки йогурту
1/2 ч. л. солі
Нарізати коренеплоди на «монетки» завтовшки близько 1 см.
Викласти пергамент на дно круглої форми і злегка збризнути оливковою олією. Посипати чебрецем (можна замінити на суміш прованських трав) і щільно викласти мозаїку з нарізаних овочів. Намагайтеся заповнити всі порожнечі між шматочками.
Щедро присипати овочі дрібно натертим пармезаном.
У мисці змішати нутове борошно із сіллю та йогуртом. Поступово додавати йогурт, щоб отримати бажану консистенцію. Перемішати і сформувати м'яку, але не липку кулю з тіста.
Розкачати тісто між двома аркушами пергаменту та акуратно накрити основу пирога шаром тіста. Притиснути краї.
Випікати у попередньо нагрітій духовці при температурі 180°C приблизно 30 хвилин.
Готовому пирогу дати трохи охолонути. Потім накрити великою тарілкою та перевернути. Акуратно зняти форму для запікання і пергамент. Подавати теплим, за бажанням додатково присипавши чебрецем.
Вас це може зацікавити: Рецепт сливового пирога з нотками мигдалю
Хрумкий грушевий тарт: не втримаються навіть ті, хто на дієті