Неймовірно соковитий, з хрумкою основою грушевий тарт не залишить байдужим абсолютно нікого. На його неперевершений аромат вся родина збереться на чаювання.
250 г борошна
50 г цукру
90 г вершкового масла
1 яєчний жовток
2 ст. л води
Інгредієнти для начинки:
2 груші
50 г вершкового масла
50 г цукрової пудри
1 яйце
2-3 краплі ванільної есенції
2 ч. л борошна
50 г меленого мигдалю
Змішати борошно, цукор та охолоджене масло, порубавши його ножем до отримання крихти. Додати трохи збитий жовток і воду. Замісити тісто.
Змастити прямокутну форму олією. Розкатати тісто так, щоб воно покрило дно та стінки, надлишки обрізати. Тісто накрити харчовою плівкою та прибрати у холодильник на 20 хв.
Дістати тісто з холодильника, застелити зверху пергаментом. Викласти на пергамент квасолю або рис як обтяжувач. Запікати в розігрітій до 180°С духовці 10 хвилин. Далі прибрати квасолю/рис та випікати ще 10 хвилин.
Груші розрізати навпіл, видалити серцевину. Покласти у невелику каструлю в киплячу воду та варити на невеликому вогні 10 хвилин.
Дістати, обсушити, охолодити, нарізати тонкими скибочками.
Збити масло та цукрову пудру, додати яйце, ваніль, борошно та мигдаль.
Викласти на готовий корж приблизно половину груш, далі викласти начинку, зверху викласти груші, що залишилися. Запікати до золотистого кольору (приблизно 20 хвилин). Готовий тарт остудити і вийняти із форми.