Ароматний мигдаль та карамельна слива – інтригує? Це про сливовий пиріг. Він солодкий та калорійний, але такий смачний! А якщо їсти із задоволенням, то їжа принесе тільки користь.
Інгредієнти (на 4 порції):
150 г вершкового масла
150 г сметани
дрібка солі
60 г цукру
дрібка кардамону та ванілі
1/2 ч. л. розпушувача
70 г мигдального борошна
100 г житнього борошна
100 г білого борошна
Змішати борошно, розпушувач та спеції.
До м’якого масла додати сметану та цукор. Всипати борошно і змішати все міксером (насадкою для тіста). Тісто має вийти однорідним і трохи липким. Можна замісити й руками, але масло тоді швидко почне танути.
Покласти в холодильник на 20 хвилин.
Викласти тісто у форму. Зверху покласти сливи та посипати коричневим цукром.
Випікати в розігрітій до 180°С духовці приблизно 25 хвилин.
До речі, з цього тіста можна сміливо робити печиво. Додайте ізюм або шоколад, сформуйте печиво, відправте в духовку – і насолоджуйтесь результатом!
Вас це може зацікавити: Хрумкий грушевий тарт: не втримаються навіть ті, хто на дієті