Рецепт сливового пирога з нотками мигдалю

Ароматний мигдаль та карамельна слива – інтригує? Це про сливовий пиріг. Він солодкий та калорійний, але такий смачний! А якщо їсти із задоволенням, то їжа принесе тільки користь.

Інгредієнти (на 4 порції):

150 г вершкового масла

150 г сметани

дрібка солі

60 г цукру

дрібка кардамону та ванілі

1/2 ч. л. розпушувача

70 г мигдального борошна

100 г житнього борошна

100 г білого борошна

Змішати борошно, розпушувач та спеції.

До м’якого масла додати сметану та цукор. Всипати борошно і змішати все міксером (насадкою для тіста). Тісто має вийти однорідним і трохи липким. Можна замісити й руками, але масло тоді швидко почне танути.

Покласти в холодильник на 20 хвилин.

Викласти тісто у форму. Зверху покласти сливи та посипати коричневим цукром.

Випікати в розігрітій до 180°С духовці приблизно 25 хвилин.

До речі, з цього тіста можна сміливо робити печиво. Додайте ізюм або шоколад, сформуйте печиво, відправте в духовку – і насолоджуйтесь результатом!

Вас це може зацікавити: Хрумкий грушевий тарт: не втримаються навіть ті, хто на дієті

Тарт з нектаринами і ніжним вершковим соусом

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист