Тарт з нектаринами і ніжним вершковим соусом

Цей рецепт для тих, хто цінує у їжі не лише смак, а й естетику подачі. Тут ідеально все. Соковиті нектарини викладені у формі прекрасної троянди, що потопають у найніжнішому сирному крем-чізі. А основа тарту – з авторського пісочного тіста, що просто тане в роті.

110 г вершкового масла

70 г цукрового піску

1 яйце

1/2 ч. л. ванільного екстракту (не обов'язково)

50 г мигдального борошна

190 г пшеничного борошна

2 г розпушувача

сіль за смаком

Для крему:

150 г вершкового сиру

150 г вершків 30%

30 г цукрової пудри

Для прикрас:

800 г нектаринів

Всі інгредієнти для тіста відправити в комбайн або на робочу поверхню та замішати в однорідну грудку тісто. Загорнути в харчову плівку і прибрати в холодильник на 30-40 хвилин.

Розкачати тісто, накрити ним форму, обрізати зайве і наколоти основу виделкою.

Зверху накрити фольгою або пергаментом і насипати крупу (краще брати рис). Випікати у  такому вигляді 20 хвилин при температурі 170 °C. Потім прибрати крупу і запікати ще 10-15 хвилин.

Вершковий сир, вершки та цукор збити в пишний білий крем.

Нектарини нарізати тоненькими слайсами.

Коли тісто охолоне, викласти на нього крем і прикрасити нектаринами (викласти у формі троянди).

Відправити тарт у холодильник на 1-2 години.

Після цього припорошити тарт цукровою пудрою – і можна подавати на стіл.

Вас це може зацікавити: Хрумкий грушевий тарт: не втримаються навіть ті, хто на дієті

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист