Цей рецепт для тих, хто цінує у їжі не лише смак, а й естетику подачі. Тут ідеально все. Соковиті нектарини викладені у формі прекрасної троянди, що потопають у найніжнішому сирному крем-чізі. А основа тарту – з авторського пісочного тіста, що просто тане в роті.
110 г вершкового масла
70 г цукрового піску
1 яйце
1/2 ч. л. ванільного екстракту (не обов'язково)
50 г мигдального борошна
190 г пшеничного борошна
2 г розпушувача
сіль за смаком
Для крему:
150 г вершкового сиру
150 г вершків 30%
30 г цукрової пудри
Для прикрас:
800 г нектаринів
Всі інгредієнти для тіста відправити в комбайн або на робочу поверхню та замішати в однорідну грудку тісто. Загорнути в харчову плівку і прибрати в холодильник на 30-40 хвилин.
Розкачати тісто, накрити ним форму, обрізати зайве і наколоти основу виделкою.
Зверху накрити фольгою або пергаментом і насипати крупу (краще брати рис). Випікати у такому вигляді 20 хвилин при температурі 170 °C. Потім прибрати крупу і запікати ще 10-15 хвилин.
Вершковий сир, вершки та цукор збити в пишний білий крем.
Нектарини нарізати тоненькими слайсами.
Коли тісто охолоне, викласти на нього крем і прикрасити нектаринами (викласти у формі троянди).
Відправити тарт у холодильник на 1-2 години.
Після цього припорошити тарт цукровою пудрою – і можна подавати на стіл.
Вас це може зацікавити: Хрумкий грушевий тарт: не втримаються навіть ті, хто на дієті