Курка по-італійськи: запечені стегенця з апельсинами та оливками

Любите курку і хочете трохи урізноманітнити звичні страви?  обіди чи вечері? Тоді цей рецепт однозначно для вас. Як вам поєднання курки з апельсинами та оливками? Мінімальна кількість інгредієнтів, мінімум витраченого часу та сил. Але обід на вашому столі буде дуже смачним!

Інгредієнти на 2 порції:

4 курячі стегенця

1 цибулина

2 зубчики часнику

2 апельсина (сік одного апельсина + 1 для запікання)

1 жменя оливок

3-4 гілочки чебрецю

сіль, перець

дрібка цукру

Порізати дрібно цибулю та часник. Апельсини нарізати кільцями.

Курячі стегенця посолити, поперчити. Обсмажити на сковороді на невеликій кількості олії (4-5 хвилин). Дістати і в тій же сковороді обсмажити цибулю та часник (1-2 хвилини).

Повернути курку в сковороду. Додати апельсиновий сік та чебрець. Довести до кипіння.

Перекласти все зі сковороди у форму для запікання і в розігрітій до 190°С духовці запікати 15 хвилин.

Дістати з духовки, додати оливки та викласти кільця апельсина, злегка присипавши цукром. Запікати ще 20 хвилин.

Подавати курячі стегенця з улюбленим гарніром.

Вас це може зацікавити: Запечені курчата з зеленим салатом і картоплею

Курка з лимоном і орегано – святкова страва нашвидкоруч

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист