Любите курку і хочете трохи урізноманітнити звичні страви? обіди чи вечері? Тоді цей рецепт однозначно для вас. Як вам поєднання курки з апельсинами та оливками? Мінімальна кількість інгредієнтів, мінімум витраченого часу та сил. Але обід на вашому столі буде дуже смачним!
Інгредієнти на 2 порції:
4 курячі стегенця
1 цибулина
2 зубчики часнику
2 апельсина (сік одного апельсина + 1 для запікання)
1 жменя оливок
3-4 гілочки чебрецю
сіль, перець
дрібка цукру
Порізати дрібно цибулю та часник. Апельсини нарізати кільцями.
Курячі стегенця посолити, поперчити. Обсмажити на сковороді на невеликій кількості олії (4-5 хвилин). Дістати і в тій же сковороді обсмажити цибулю та часник (1-2 хвилини).
Повернути курку в сковороду. Додати апельсиновий сік та чебрець. Довести до кипіння.
Перекласти все зі сковороди у форму для запікання і в розігрітій до 190°С духовці запікати 15 хвилин.
Дістати з духовки, додати оливки та викласти кільця апельсина, злегка присипавши цукром. Запікати ще 20 хвилин.
Подавати курячі стегенця з улюбленим гарніром.
Вас це може зацікавити: Запечені курчата з зеленим салатом і картоплею