Запечені курчата з зеленим салатом і картоплею

Ця страва має кілька незаперечних переваг. Курчата ніжніші і соковитіші за звичайну курку. Вони запікаються на картоплі, а значить, готувати окремо гарнір не доведеться. А ще з ними в комплекті йде простий, смачний і не зовсім звичайний салат.

2 курчати вагою близько 700 г кожне

1 лимон

2 великі гілочки орегано

30 г вершкового масла

2 червоні цибулини

500-600 г невеликої картоплі

Для маринаду:

1 лимон

2 л кефіру 1% жирності

6 зубчиків часнику

2 ст. л. солі

1 ч. л. свіжомеленого чорного перцю

2-3 великі гілочки орегано

0,5 ч. л. пластівців чилі

Для салату:

150 г салату корн (або іншого)

1 невелика червона цибулина

2-3 ст. л. оливкової олії

1 ст. л. білого винного оцту

1 чіабата

Сіль, перець за смаком

Лимон нарізати кільцями, часник нарізати крупною соломкою. Змішати всі інгредієнти маринаду і перемішати. В отриману суміш покласти курчат – вони мають бути повністю покриті маринадом. Накрити кришкою та відправити в холодильник принаймні на 8  годин.

Після цього дістати курчат, промити холодною водою, обсушити паперовими рушниками.

Дуже тонкими кільцями нарізати половину лимона. Решту розрізати навпіл.

Цибулю почистити. Картоплю добре помити та обсушити. Крупно порізати разом із цибулею, укласти у форму для запікання. Посолити, поперчити і збризкати оливковою олією, перемішати.

Курчат викласти у форму (на картоплю з цибулею) грудкою вгору. Всередину покласти листя орегано, злегка посолити, поперчити і додати чверть лимона. Зв'язати ніжки товстою кулінарною ниткою. Шкіру над грудками акуратно підняти і вкласти під неї скибочки лимона, по 4-6 штук. Посолити та поперчити курчат. Натерти їх розм'якшеним вершковим маслом. Кінчики крил загорнути під тушку.

Духовку заздалегідь розігріти до 180°С (режим із конвекцією). Запікати, накривши фольгою, 30 хвилин. Потім зняти фольгу, знизити температуру до 170°С  і запікати ще 10-20 хвилин до повної готовності. Перекласти курчат на блюдо, накрити фольгою.

Сік, що залишився на деку, перелити в миску. Якщо в ньому багато жиру, вибрати ложкою. Додати до гарячого соку дрібно нарізану цибулю, 2-3 ст. л. оливкової олії, 1 ст. л. оцту, приправити сіллю та перцем за смаком і перемішати. Можна за смаком додати ще лимонний сік.

Чіабату порізати на великі шматки (завбільшки 3-4 см), покласти на розігріту на середньому вогні сковороду. Збризкати приблизно половиною приготованого соусу і підсмажити до хрусткої скоринки. Сильно засмажувати не треба, серединка хліба має залишитися м'якою.

Соусом, що залишився, полити листя салату, додати до нього підсмажений хліб і акуратно перемішати. Подавайте гарячих курчат із картоплею, цибулею та салатом відразу після приготування. Смачного!

Вас це може зацікавити: Свинина у медово-гірчичній глазурі з картоплею – святкова страва до новорічного столу

До різдвяного столу: рецепт запеченої качки в ананасовому маринаді

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист