Рецепт найкращого стійкого масляного крему для оформлення капкейків та тортів – виходить у всіх

Масляний крем – це просто ніжність. Він може прикрасити і додати смаку будь-якому десерту.

Не завжди масляний крем виходить таким шовковистим, слухняним і водночас стабільним, як потрібно для прикрашання святкової випічки. Але з цим рецептом проблем точно не буде.

Звісно ж, сам процес приготування крему має важливе значення. Однак основний секрет  полягає у правильному співвідношенні вершкового масла та цукрової пудри – тоді крему гарно тримає форму і виходить не надто солодким.

На щастя, вам не потрібно шукати цю золоту середину – за вас її вже знайшли.

Для порції крему (її вистачить, щоб прикрасити 12 капкейків) потрібно:

250 г вершкового масла (жирність – 82%)

375 г цукрової пудри

1 ч. л. ванільного екстракту

Масло повинно бути кімнатної температури.

Спочатку його слід збивати міксером на середній швидкості впродовж 4 хвилин, періодично зішкрібаючи зі стінок чаші.

Після цього можна додавати цукрову пудру. Висипати відразу чи порціями, кожну добре вимішуючи, – на ваш розсуд. На якість крему це не впливає.  

Загалом збивати крем потрібно 10-15 хвилин – до утворення однорідної пишної маси. 

Посередині цього процесу слід додати ванільний екстракт.

Якщо хочете зробити кольоровий крем, додайте кілька крапель (залежить від того, наскільки насичений колір вам потрібен) харчового барвника. Для масляного крему підійде і водо- і жиророзчинний.

У випадку, якщо крем виходить густуватим, його треба на 10 секунд поставити в мікрохвильовку, додати столову ложку теплої води і збити, збільшити швидкість міксера.

Вас це може зацікавити: Як приготувати ідеально пухкі японські млинці-суфле

Рецепт найшвидшого шоколадного кекса за 5 хвилин: навіть яйця не потрібні

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист