Пухкі та ніжні картопляні котлети: оригінальна страва з простих інгредієнтів

Навіть якщо ви не фанат картоплі, ця страва вам обовязково сподобається. Адже це така смакота, що неможливо відірватися.

Інгредієнти:

500 г картоплі

125 г цибулі

1 яйце

10 г натертого пармезану

50 г панірувальних сухарів

50 мл білого вина

1 ст. л. оливкової олії

1 ст. л. сушеного орегано чи інших сушених трав

сіль, перець за смаком

будь-яка олія для обсмажування

Картоплю відварити в мундирі, дати зовсім небагато охолонути і зробити пюре.

Цибулю розрізати на дві частини, тонко нашаткувати вздовж і злегка підсмажити на оливковій олії до прозорого стану. Додати вино і тушкувати на повільному вогні 15 хвилин або доки не випарується вся рідина.

Змішати пюре з цибулею, яйцем, панірувальними сухарями, орегано, додати до смаку сіль і перець і добре перемішати.

Змастити рослинною олією папір для випічки. Поставити на нього кулінарне кільце, викласти фарш і утрамбувати, щоб вийшла котлета завтовшки 1 см. Після цього акуратно зняти кільце.

На сковороду з антипригарним покриттям додати кілька крапель рослинної олії та акуратно перевернути з паперу підготовлену котлету. Смажити на середньослабкому вогні по 3 хвилини з кожного боку під закритою кришкою до золотистого кольору.

Подавати як основну страву разом із салатом.

Котлети треба робити одразу, поки пюре гаряче та пластичне.

Вас це може зацікавити: Як приготувати фалафель, щоб оцінили навіть найзапекліші м’ясоїди

Як приготувати пісну лазанью, щоб усі просили добавку

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист