Навіть якщо ви не фанат картоплі, ця страва вам обов’язково сподобається. Адже це така смакота, що неможливо відірватися.
Інгредієнти:
500 г картоплі
125 г цибулі
1 яйце
10 г натертого пармезану
50 г панірувальних сухарів
50 мл білого вина
1 ст. л. оливкової олії
1 ст. л. сушеного орегано чи інших сушених трав
сіль, перець за смаком
будь-яка олія для обсмажування
Картоплю відварити в мундирі, дати зовсім небагато охолонути і зробити пюре.
Цибулю розрізати на дві частини, тонко нашаткувати вздовж і злегка підсмажити на оливковій олії до прозорого стану. Додати вино і тушкувати на повільному вогні 15 хвилин або доки не випарується вся рідина.
Змішати пюре з цибулею, яйцем, панірувальними сухарями, орегано, додати до смаку сіль і перець і добре перемішати.
Змастити рослинною олією папір для випічки. Поставити на нього кулінарне кільце, викласти фарш і утрамбувати, щоб вийшла котлета завтовшки 1 см. Після цього акуратно зняти кільце.
На сковороду з антипригарним покриттям додати кілька крапель рослинної олії та акуратно перевернути з паперу підготовлену котлету. Смажити на середньослабкому вогні по 3 хвилини з кожного боку під закритою кришкою до золотистого кольору.
Подавати як основну страву разом із салатом.
Котлети треба робити одразу, поки пюре гаряче та пластичне.
Вас це може зацікавити: Як приготувати фалафель, щоб оцінили навіть найзапекліші м’ясоїди