Найніжніше куряче філе у вершковому соусі – швидка страва для гурманів

Біле м'ясо курячого філе вважається поживним та пісним продуктом, дозволеним до вживання навіть тим, хто дотримується жорстких дієт. Більше того, з курки можна приготувати найрізноманітніші страви, які порадують членів родини та гостей оригінальним смаком. Філе, приготоване з овочами, медом і вином, під вершковим соусом набуде неймовірно яскравого та ніжного смаку.

2 курячих філе

30 мл оливкової олії

30 г вершкового масла

1 цибулина

3 зубчики часнику

1 велика морква

500 г печериць

200 мл білого сухого вина

120 мл вершків 22% жирності

2 ст. л. не гострої діжонської гірчиці

4 гілочки чебрецю

1 ст. л. меду

сіль

свіжомелений перець

Для подачі:

відварений рис жасмин (1 склянка)

натертий пармезан

петрушка

Цибулю та часник подрібнити, моркву нарізати кубиками. Печериці крупно нарізати.

Курку вимити та обсушити паперовим рушником. Посолити, поперчити та змастити невеликою кількістю оливкової олії. На сильному вогні розігріти сковороду і обсмажити на ній філе по 2-3 хвилини з обох боків (до золотистої скоринки). Перекласти у форму для запікання.

У ту ж сковороду, де смажилася курка, додати олію, масло, цибулю, моркву, гриби, часник і листя чебрецю. Обсмажити, помішуючи, 3-5 хвилин. Влити вино, дати йому трохи випаруватись. Потім додати вершки, гірчицю, мед і перемішати до однорідного стану. Приправити сіллю та перцем за смаком.

Перелити соус у форму для запікання до філе. Накрити фольгою і запікати 25-30 хвилин до готовності.

Подавати курку гарячою, з рисом жасмин, натертим пармезаном та посипаним петрушкою.

Вас це може зацікавити: Як приготувати смачну курку по-індійськи – пальчики оближеш

Куряча грудка на грилі в особливому маринаді: ніжна й неймовірно соковита

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист