Глазур – прикраса для великодньої паски, яка робить її привабливішою і ще смачнішою. А заодно – геніальний спосіб приховати нерівності, які часто з’являються при випіканні.
Білкова глазур
Глазур за цим рецептом виходить смачна, але при нарізанні трохи кришиться.
120 г цукрової пудри
1 яєчний білок
1 ч. л. лимонного соку
Збити білок, потроху додаючи в нього цукрову пудру та сік лимона. Коли маса стане пишною, гладкою та блискучою, змастити паски і залишити підсихати.
Білкова глазур з желатином
Блищить, не липне і не обсипається при нарізанні, саме тому їй віддає перевагу багато господинь.
1 чайна ложка желатину (з невеликою гіркою)
4 столові ложки води
100 г цукрової пудри
кілька крапель лимонного соку
Залийти желатин 2 ст. л. холодної води, розмішати і відставити, щоб набух. У невелику каструлю всипати цукрову пудру, лимонний сік і решту води. Все перемішати, довести до кипіння і зняти з плити. Додати желатин і відразу ж збити міксером на великій швидкості до густу кремоподібної маси. Нанести на паску. Майте на увазі, застигає така глазур довше, ніж білкова. Тому найкраще покривати неї паски увечері.
Глазур з маршмелоу
Теж не розтікається і не кришиться. А ще гарно тримає форму.
100 г маршмелоу
100 г цукрової пудри
2 ст. л. лимонного соку
1 ст. л. вершкового масла
До маршмелоу додати половину лимонного соку та масло і поставити на водяну баню. Помішувати, доки маса не стане однорідною. Зняти з вогню, додайте сік, що залишився, цукрову пудру і перемішати. Нанести на паски. Для застигання знадобиться кілька годин.
Шоколадна глазур
Для любителів шоколаду – найкращий варіант.
100 г цукру
5 ст. л. какао
6 ст. л. молока
80 г вершкового масла
У сотейнику з товстим дном змішати молоко, цукор та какао за допомогою віночка. Довести до кипіння, додати масло і вимкнути. Ретельно розмішати і нанести на паски. Якщо хочете, щоб помадка застигла швидко, поставте паску в холодне місце.
Вас це може зацікавити: Ідеальний рецепт паски – виходить навіть у тих, хто не вміє смажити яєчню
Секрети ідеальної паски: 7 нюансів, які вам потрібно знати про приготування великодньої випічки