Поганий Wi-Fi-сигнал: основні проблеми, які можна усунути власноруч

Проблеми з роботою роутера з’являються досить часто, причиною може бути недбалість провайдера або помилки власника. На якість сигналу впливають різноманітні фактори, які необхідно враховувати ще перед розміщенням пристрою. Але не в кожному випадку потрібно викликати майстра, іноді можна впоратися власними силами.

Декілька порад для покращення роботи Wi-Fi

Самостійне налаштування інтернету не потребує особливих зусиль, адже пристрої влаштовані досить просто. Достатньо підібрати якісні роутери високої пропускної здатності та дотримуватися порад:

1.Обладнання варто поставити якомога вище для рівномірного розповсюдження сигналу.

2.Бажано знайти місце в центрі квартири чи дому, щоб забезпечити зв’язок у всіх частинах.

3.Капітальні стіни погіршують якість поширення, тому часом краще зробити мережу з декількох роутерів.

4.У сільській місцевості рекомендують докупити підсилювач сигналу чи ретранслятор.

5.Більшість роутерів мають канали 2,4 ГГц та 5 ГГц, у разі проблем зі з’єднанням достатньо переключитися на потужніший канал.

6.Будь-які металеві предмети перешкоджають хвилям пересуватись у просторі, тому треба мінімізувати кількість перешкод.

7.До незахищеного Wi-Fi можуть підключитися сусіди, що зменшує потужність для кожного окремого користувача, варто перевірити надійність пароля та змінити його за потреби.

Найчастіше причиною погіршення зв’язку стає застаріле програмне забезпечення, тому його необхідно регулярно оновлювати або налаштувати автоматичне встановлення. У крайньому разі можна закріпити фольгу ззаду роутера, щоб сигнал розповсюджувався в одному напрямку. Ефективність методу не доведена, але є багато свідчень на його користь.

Основні проблеми роутерів та шляхи вирішення

Головним способом усунення неполадок роутера вважають перезавантаження та тимчасове відключення вхідного кабелю. Проте виконувати ці дії декілька разів на день — не дуже гарна ідея, тому краще вирішити питання радикальніше:

1.У разі частого відключення обладнання на короткий час потрібно перевірити стан прилеглої розетки та лінію подачі.

2.Спричиняти короткострокові відключення та навіть збій налаштувань може перепад напруги, тому пристрій рекомендують підключати через блок-безперебійник.

3.Причиною «підвисання» може стати велика кількість інших роутерів у сусідів або навіть один, але набагато потужніший. Тоді потрібно змінити місце та канал підключення.

4.Якщо проблеми виникають лише в момент завантаження «масивних» файлів чи програм, то причиною може бути якість послуг провайдера.

5.Регулярне скидання налаштувань можна виправити через панель налаштувань маршрутизатора, схему доступу вказують в інструкції до пристрою.

У деяких випадках причиною відключень чи перебоїв стає несправність роутера або його конкретної частини, тоді доведеться звернутися до майстра для проведення ремонту.

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист