Ідеальний рецепт паски – виходить навіть у тих, хто не вміє смажити яєчню

Тісто на цю великодню випічку замішується дуже швидко і до рук не липне. Паска виходить надзвичайно пухка, повітряна та ароматна.

Тісто:

25 г пресованих дріжджів

150 г цукру

240 мл молока

650 г борошна

120 г вершкового масла

2 яйця

3 жовтки

1 г лимонної цедри

130 г родзинок

дрібка солі

2 мл екстракту ванілі

Глазур:

120 г цукрової пудри

1 яєчний білок

1 ч. л. лимонного соку

Розкришити дріжджі в миску, додати 1 ст. л. цукру та тепле молоко. Добре перемішати до однорідності. Додати 4 ст. л. борошна (взяти із загальної кількості). Перемішати, накрити і залишити на пів години у теплому місці.

Залити родзинки окропом і залишити, щоб набухли. Потім злити воду і добре просушити паперовим рушником.

Натерти цедру лимона. 

Змішати яйця та жовтки з цукром та м'яким вершковим маслом, сіллю і екстрактом ванілі. Додати до опари і перемішати.

Додати половину борошна (обов’яково просіяного). Перемішати. ⠀

Всипати родзинки і лимонну цедру, перемішати.

Додати другу половину борошна і замішувати тісто протягом 10 хвилин.

Тісто перекласти в змащену маслом ємність, накрити і залишити підходити в теплому місці, де немає протягів, на 2-3 години. Після цього обім’яти, розкласти по формочках (заповнити 2/3 об’єму). Накрити і залишити підходити ще на 30 хвилин.

Випікати 30-40 хвилин (залежить від розміру паски) при температурі 180°С.  

Зробити глазур: змішати цукрову пудру, білок, сок лимона і збити до пишної маси. Коли паски охолонуть, покрити глазур’ю і прикрасити присипкою.

Це вас може зацікавити: З цим секретним інгредієнтом дріжджове тісто вдається всім – випічка неймовірно пухка

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист