Тісто на цю великодню випічку замішується дуже швидко і до рук не липне. Паска виходить надзвичайно пухка, повітряна та ароматна.
Тісто:
25 г пресованих дріжджів
150 г цукру
240 мл молока
650 г борошна
120 г вершкового масла
2 яйця
3 жовтки
1 г лимонної цедри
130 г родзинок
дрібка солі
2 мл екстракту ванілі
Глазур:
120 г цукрової пудри
1 яєчний білок
1 ч. л. лимонного соку
Розкришити дріжджі в миску, додати 1 ст. л. цукру та тепле молоко. Добре перемішати до однорідності. Додати 4 ст. л. борошна (взяти із загальної кількості). Перемішати, накрити і залишити на пів години у теплому місці.
Залити родзинки окропом і залишити, щоб набухли. Потім злити воду і добре просушити паперовим рушником.
Натерти цедру лимона.
Змішати яйця та жовтки з цукром та м'яким вершковим маслом, сіллю і екстрактом ванілі. Додати до опари і перемішати.
Додати половину борошна (обов’яково просіяного). Перемішати. ⠀
Всипати родзинки і лимонну цедру, перемішати.
Додати другу половину борошна і замішувати тісто протягом 10 хвилин.
Тісто перекласти в змащену маслом ємність, накрити і залишити підходити в теплому місці, де немає протягів, на 2-3 години. Після цього обім’яти, розкласти по формочках (заповнити 2/3 об’єму). Накрити і залишити підходити ще на 30 хвилин.
Випікати 30-40 хвилин (залежить від розміру паски) при температурі 180°С.
Зробити глазур: змішати цукрову пудру, білок, сок лимона і збити до пишної маси. Коли паски охолонуть, покрити глазур’ю і прикрасити присипкою.
Це вас може зацікавити: З цим секретним інгредієнтом дріжджове тісто вдається всім – випічка неймовірно пухка