З цим секретним інгредієнтом дріжджове тісто вдається всім – випічка неймовірно пухка

Дріжджове тісто таке примхливе, що не всі господині за нього беруться. Навіть досвідченим не завжди вдається випічка. Але експерти запевняють: якщо додати трохи оцту, навіть новачки зможуть готувати шедеври.

Зазвичай оцтом гасять соду. Тому його присутність у дріжджовому тісті здається несподіваною і недоречною. Але насправді, кажуть кулінари, він виконує дуже важливу роль.

По-перше, оцет допомагає підійматися дріжджовому тісту – значно збільшуватися в обсязі. Молоко та яйця можуть порушувати кислотний баланс, тим самим не дозволяти тісту підійматися рівномірно. Оцет регулює pH-баланс. Він прискорює активацію  дріжджів, процес бродіння стає інтенсивнішим. У тісті утворюється більше газів – пухирців. Випічка виходить пишною, легкою, але при цьому залишається досить вологою.

По-друге, оцет руйнує в борошні клейковину. Завдяки цьому дріжджове тісто слухняніше – воно більш еластичне, добре розкочується. Така випічка має ніжнішу текстуру.

По-третє, оцет поліпшує смак випічки. Він збагачує його, робить насиченішим. Навіть додає особливого аромату. Щоправда, дуже важливо не перестаратися, щоб цей аромат не перебив усі інші.  

По-четверте, завдяки оцту дріжджове тісто довше не черствіє.

Загалом експерти радять додавати не більше столової ложки на порцію тіста. Цього буде достатньо для ідеальної випічки.

Вас це може зацікавити: Дві чайні ложки цього продукту щодня – і жир на животі буде танути

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист