Мак надає випічці особливого смаку та текстури – булочки, пироги, рулети – що не вибери, він зробить їх особливими. А як він підходить кексам, тут навіть не посперечаєшся. У лимонних кексах, наприклад, він добре поєднується з цедрою і такий мікс робить кекси дуже яскравими та незабутніми. Їх можна спекти з будь-якого приводу, але ми пропонуємо взяти їх на замітку як альтернативну випічку до Великодня. Чарівний смак, мініатюрна форма та білі шапочки чудово впишуться в атмосферу свята.
1 яйце
80 г цукру
100 мл кефіру
1 лимон
1 ч. л. маку
20 мл рослинної олії
100 г борошна
5 г розпушувача
збиті вершки для прикраси
Розтерти яйце з цукром, додати кефір та перемішати до однорідного стану.
З лимона зняти цедру та вичавити сік. Додати до суміші 15 мл лимонного соку, цедру, мак та олію.
Змішати борошно з розпушувачем та ввести в рідку суміш. Добре перемішати і дати постояти 10 хвилин.
Вкласти паперові капсули у форму для мафінів та заповнити їх тістом на 2/3 об'єму.
Випікати при температурі 180° протягом 25-30 хвилин до красивого золотистого кольору.
Перекласти готові кекси на решітку і дати повністю охолонути.
Прикрасити збитими вершками, використовуючи кондитерський мішок.