KETA RINA замість alyona alyona обрала репера Хаса: неочікуваний тандем

Робота над новим ЕР альбомом була розпочата в 2021 році. Вибір у співачки був з нелегких,  із безлічі композицій було вибрано три найбільш відомих та виконуваних.

«У дитинстві навесні ми ходили співати веснянки та водили хороводи у національному вбранні, співали і “Подоляночку”. У колі родини, на свята, в автобусі до табору співали пісень - серед них завжди були “Чом ти не прийшов”, “Несе Галя воду”. З карантином та війною люди вже не так часто співають разом просто і невимушено. Цей альбом саме те, що повертає до свого рідного й відомого та одночасно не відриває з теперішнього, а просто трансформується. Ось ти вже стоїш перед сценою на концерті та співаєш “Галю”, танцюєш під неї, знаєш всі слова, але вже зовсім по-іншому», - каже KETA RINA.

Цей альбом дуже експериментальний та унікальний - суміш поп-денсу та народних мотивів, як шанування традицій, перенесення їх на нашу мову сучасності.

До створення “Подоляночки” долучився репер ХАС, який вніс свої сенси та новизну до пісні. Також у пісні звучить народний голос співачки Алли Величко, без якого цей трек не став би таким автентичним.

«Всі три пісні це сучасне трактування відомих усім та улюблених пісень. Місія кожної повернути слухача до витоків нашої культури, надихнути співати разом, виключивши застарілі стереотипи про “весільні пісні”, архаїчність та неактуальність. У піснях не було приспіву, як часто буває у наших народних піснях, тому приспіви були придумані мною, щоб додати трекам сучасності та запам’ятовуваності. Композиції мають на меті своїм денсовим вайбом запалювати людей, підхоплювати їх на хвилю класного настрою та залишати приємний післясмак участі у треках, оскільки їх всі так добре знають», - розповідає співачка.

Перші пісні з EP були зроблені, як демо додатки до концертної програми співачки ще у 2022 році, але вони настільки сподобалися артистці та слухачам концертів, що вирішено було таки зробити їх реліз.

«Я їхала в машині у дорозі з одного концерту, думаючи про можливі варіанти пісень, серед яких варто вибрати ту саму. І раптом мене осяйнуло, що “Подоляночка” це те, що потрібно. Зразу в голові виникла ідея, як саме її потрібно зробити. Я витягнула телефон і записала мільйон голосових Віталіку Літягіну, який працював над цим ЕР.

Ми вирішили додати частину репу спонтанно, у команди навіть виникла ідея колаборації з alyona alyona, чи іншими відомими артистами. Проте, я одразу подумала про ХАСа, дуже підтримую та люблю його талант. Це людина, в якій для мене завжди був сенс, який завжди був “про щось”, тому ми дуже вдячні йому за внесення своєї частини у “Подоляночку”»,- ділиться KETA RINA.

Довідка:

KETA RINA- українська поп-співачка, автор та виконавець власних пісень. Півфіналістка вокального шоу "Голос країни" у команді одразу двох тренерів: MONATIK та Тіни Кароль. Голос, який впізнаєш усюди завдяки потужності, сучасній манері, індивідуальних вібраціях, особливому тембру та глибині вокалу.

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист