Лікарка назвала найкращі напої, які корисно пити натще для здоров’я і краси

Ранок повинен починатися зовсім не з кави. Натще слід пити напої, які не тільки зарядять енергією, але й матимуть оздоровчий ефект.

Хтось, щоб прокинутися, п’є каву. А для когось стала ритуалом склянка фрешу на сніданок. Обидва ці варіанти неприйнятні, переконана доктор Дебори Лі. Той, хто турбується про своє здоров’я, натще має вживати зовсім інші напої.

Вода

Здається, всі про неї чули безліч разів, але далеко не всі її п’ють після пробудження. Між тим лікарі і дієтологи в один голос стверджують: склянка теплої води натще – це найкорисніший ритуал, який стосується здоров’я. Вода нормалізує метаболічні процеси, виводить токсини і «перезапускає» весь організм.

Вода з лимонним соком

Солодкий лимонад шкідливий для організму через вміст цукру. А вода, підкислена лимоном, – це свого роду еліксир молодості. Вона зміцнює імунітет, покращує роботу шлунково-кишкового тракту, виводить токсини з організму, запобігає появі каменів у нирках тощо. І сприяє розщепленню жирів – дуже корисна властивість для тих, хто не хоче набрати зайву вагу або намагається схуднути.

Вода з імбирем

Специфічний запах і смак імбиру декого відлякують. Однак в ім’я здоров’я і краси можна з цим змиритися. Такий напій добре бадьорить, нормалізувати рівень цукру в крові, зменшує рівень поганого, поліпшує роботу травної системи. Дослідження показали, що імбир чудово допомагає зніти набряки і сприяє схудненню – зниженню ваги і зменшенню об’ємів на стегнах та талії. Готувати імбирний напій потрібно звечора: залити склянкою окропу 1 ч. л. дрібно нарізаного корінця.

Вода з огірком

У сезон свіжих овочів варто скористатися можливістю попити огіркову воду. Цей тонізуючий напій допомагає очистити організм від токсинів, виводить шлаки, прискорює метаболізм, притуплює почуття голоду і знімає набряки. Тонкими слайсами наріжте огірок середнього розміру, залийте склянкою води, додайте шматочок лимону і розмішайте. Пити можна за 10 хвилин.

Вода з яблучним оцтом

Відразу попереджаємо: особам з виразковою хворобою та гастритом цей напій не рекомендується. Всім іншим буде корисно його вживати натще за 30 хвилин до сніданку. 1 ст. л. на склянку теплої води допоможе вивести зайву воду з організму, поліпшить роботу шлунково-кишкового тракту і прискорить метаболізм.

Вас це може зацікавити: Лікарка назвала найшкідливішу кашу на сніданок

Якщо не виспалися: зїжте це на сніданок, і забудете про втому

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист