Це простий рецепт сподобається тим, хто любить голубці, але не любить витрачати на них час.
З молодої капусти можна приготувати безліч страв. Спробуйте запіканку! Вона може бути овочевою або м'ясною. Страву можна подавати гарячою, а можна брати холодний шматочок на перекус.
По суті, в капустяне листя можна запакувати, що завгодно. Один з варіантів – фарш з курки, картоплі та моркви. Простий і зрозумілий набір інгредієнтів, до якого ви можете додати сир, улюблений соус або спеції.
1 невеликий качан молодої капусти
400 г курячого фаршу
150 г моркви
300 г картоплі
15 мл оливкової олії
1/2 ч. л. гранульованого часнику
сіль та мелений перець за смаком
200 г грецького йогурту
1/2 лимона
Зняти з качана листя, добре промити і відварити в підсоленій киплячій воді протягом 3-5 хвилин, щоб воно стало пластичним. Злити воду, дати листкам охолонути і зрізати на кожному з них потовщення.
Картоплю та моркву почистити та натерти на дрібній тертці.
Додати фарш, оливкову олію, гранульований часник, сіль та перець і гарно перемішати.
Форму для випічки змастити оливковою олією, викласти шар капустяного листя. На нього – частину фаршу і рівномірно розподілити по поверхні листя. Накрити наступним шаром листя і повторювати цей крок, доки не закінчаться інгредієнти.
Збризнути верхній шар листя оливковою олією і запікати в попередньо розігрітій до 200° градусів духовці близько 45 хвилин.
Змішати йогурт із соком лимона і подати до листкової запіканки.